До краја године две важне куће у Београду отварају врата!!!

Аутор: Gdjakovic
327 посета


„Херцеговачка“ и „Крајишка кућа“ ће до краја године отворити своја представништва у Београду, најављено је данас у Београду на представљању тог пројекта, који ће промовисати пољопривредне производе и појачати сарадњу између Србије и Републике Српске. Представљање пројекта „Херцеговачка“ и „Крајишка кућа“ организовали су Град Београд,
Представништво Републике Српске у Србији и Туриштичка органижација Београда.
Идеја овог пројекта је да се производи малих пољопривредних произвођача нађу на тржишту Србије, за почетак у Београду, а потом да се прошире и на друге градове у Србији, као и да се проижводи наше земље отварањем „Шумадијске куће“ у Требињу нађу на тржишту Републике Српске.

Детаљ из подрума Манастира ТВРДОШ


Презентација је организована након састанака и закључака од прошлог месеца у Београду између министара ресорних министарстава обе земље и представника градских влада Београда, Требиња и Бања Луке. „Развој пољопривреде мора да се усмери на што већу прераду и на подизање вредности наших производа, а овај пројекат ће дати нашим произвођачима шансу да своје производе представе, понуде и продају, како нашсим купцима, тако и купцима у иностранству“, рекао је самостални саветник у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Мирко Влачо.

Шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић истакао је да се реализацијом овог пројекта не развија само продаја прехрамбених и пољопривредних производа, већ се промовише култура и традиција, а то, ове две земље, повезује на нивоу туриштичке привреде. „Овај пројекат је само последњи у низу пројеката у последњих осам година који показују како се граде наши братски односи, а у последње време заједнички успевамо да усагласимо и дефинишемо стратешке пројекте, не само у домену пољопривреде, већ и када се ради о инфраструктури и подизању енергетских капацитета Српске и Србије“, додао је он.

Представници „Крајишке“ и „Херцеговачке куће“ представили су овом приликом свој асортиман и бизнис планове, којима ће се реализовати отварање представништва у Београду.

Извор: ТАНЈУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар