Добра понуда воћа и поврћа на Кванташу, стигао и кељ пупчар

Аутор: Gdjakovic
216 посета

Није било значајнијих промена у понуди воћа на кванташкој пијаци у Београду, у односу на претходну
седмицу. Забележена је мало боља продаја, посебно јабуке и грожђа. Дошло је до раста цена ананаса, банане, грејфрута, појединих сорти јабуке, лешника, ораха, поморанџе. За разлику од њих ниже су биле цене малине и грожђа сорте Афус али. По први пут се на продајним пунктовима ове сезоне појавио кељ пупчар по цени од 250 дин/кг. Још увек је добра понуда паприке и парадајза, али је цена отишла нагоре у односу на претходни период. Скупљи су били још блитва, боранија, красатавац салатар, краставац корнишон, бели лук, млади црни лук, пасуљ тетовац, цери парадајз, пасуљ жути и спанаћ. За разлику од њих јефтинији су били броколи, паприка бабура, зелени парадјз и зелена салата.

Дошли купци за воће и поврће

Карактеристика зелене пијаце Каленић у Београду је то што је протекле седмице дошло до поскупљења грожђа црног осталог, малине, нектарине, смокве, бораније, паприке шиље и патлиџана. У истом периоду
били су јефтинији спанаћ, тиквице и зеље.

Занимљива је и цена белог лука која је у Београду 800 динара, а у Шапцу 400 динара. У Чачку је крушка 250 док је у Ужуцу 180 динара. Погледајте и остале цене:

На кванташкој пијаци у Лесковцу, су репортери СТИПС, протекле седмице, забележили појачану понуду зелене салате и раст цена краставца салатара, парадајза, пасуља белог градиштанца, тиквице и карфиола, у односу на претходни период. За разлику од њих ниже су биле цене јабуке, грожђа црног осталог, купуса и празилука.
Протекле је седмице на зеленој пијаци у Лесковцу била боља понуда ротквице и зелене салате. Скупљи су били орах, сува смоква, мандарина, шљива сува, краставац салатар, пасуљ шарени и карфиол. Јефтинији су били боранија, купус и патлиџан. Још увек изостаје понуда јабуке на зеленој пијаци у Нишу. Просечна је била понуда јужног воћа и сезонског поврћа. Што се цена тиче, раст је евидентиран код парадајза, а пад код краставца салатара и банане.

Фото: https://www.freepik.com/

Srodni tekstovi

Оставите коментар