Да ли ће Србија и Јужноафричка Република сарађивати?

Аутор: dzonioff
222 посета

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и делегација из покрајине Норт-Вест у Јужноафричкој Републици, коју предводе министарке финансија, економије и предузетништва Венди Нелсон и туризма Дезбо Мохоно информисали су се међусобно данас о привредним потенцијалима две земље.

У разговору је оцењено да потенцијал за сарадњу и размену искустава постоји у прерађивачкој и прехрамбеној индустрији, затим у производњи семенске робе и пољопривредне механизације и опреме, као и у примени информационих технологија у пољопривреди.

Нелсон и Мохоно истакли су да је за њихову покрајину драгоцено и искуство које АП Војводина има у успешном функционисању задружног система, те да су заинтересовани да тај модел пренесу својим пољопривредницима, саопштено је из Покрајинске владе.

Додаје се да ће прилика за конкретно повезивање привредника из АП Војводине и Норт-Веста, као и привредних комора и специјализованих института, бити већ у мају, када ће делегација из Јужноафричке Републике посетити Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Делегација из Норт-Веста борави у вишедневној посети Србији поводом Сајма туризма који се одржава у Београду, а састанку у Покрајинској влади присуствовали су покрајински секретар за међурегионални развој и међурегионалну сарадњу Огњен Бјелић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.

извор : https://www.blic.rs

Srodni tekstovi

Оставите коментар