Винска визија Отвореног Балкана на највећем светском сајму вина у Верони

Аутор: draganadpetrovic
248 посета

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Уније комора Италије Андреа Прете договорили су да се на овој најпрестижнијој светској винској изложби представи и „Wine Vision by Open Balkan“, регионални сајам вина који су први пут заједно организовали Србија, Албанија и Северна Македонија.

„После великог успеха нашег сајма вина који смо у септембру организовали у Београду, на коме је учествовало више од 350 излагача не само из региона већ из читаве Европе, сада идемо даље. Заједно са нашим партнерима из Уније комора Италије договорили смо да се наш регионални сајам вина представи тамо где му је и место – на највећем сајму вина на свету ‘Vinitaly’ који ће се од 2. до 5. априла одржати у Верони”, каже Чадеж.

Представљање вина из нашег региона у Верони није једина потрвда успшене организације „Wine Vision by Open Balkan“. Престижни европски часопис „Фалстаф” који се бави винима и винарством у децембарском издању имаће опширни извештај са сајма вина који је недавно одржан у Београду. И ово је још једна прилика да се Европа и свет упознају са винима и винарима Отвореног Балкана.

Извор: https://pks.rs/vesti/wine-vision-by-open-balkan-i-na-najvecem-svetskom-sajmu-vina-u-veroni-7395

Srodni tekstovi

Оставите коментар