Брескве и купине на пијацама иду и до 200 динара, парадајз 500 динара

Аутор: Gdjakovic
654 посета

Протекле је седмице на кванташу у Београду доминирала понуда брескве, нектарине, шљиве,а из седмице у седмицу богатија је понуда грожђа и јабуке. Слабија је била понуда малине, боровнице, јужног воћа и крушака. Скупљи су у односу на предходни период били нар, лимун,  купина, За разлику од њих ниже су биле цене грожђа, малине и боровнице. Иако је понуда повртарских култура била солидна на продајним пунктовима слаба посета купаца условила је лошију продају пољопривредних производа у односу на предходни период. Уследио је раст цена спанаа, зелене салате, младиг црног лука, цвекле, блитве и белог лука. За разлику ода њих ниже су биле цене бораније, целера, диње, карфиола, кеља, паприке остале, празилука, тиквице и цери парадајза.


Приметно слабија понуда малине, купине, боровнице и јужног воћа на зеленој пијаци Скадарлија у Београду, али је нешто боља била понуда грожђа у односу на предходни период. Сто се тиче брескве, нектарине и шљиве за сада је понуда на задовољавајућем нивоу. У погледу цена скупљи су били купина, бооровница док су цене осталих пољопривредних производа мировале. Слабија понуда зелене салате, блитве, бораније и цери парадајза на пијачним тезгама условила је раст цена ових производа у односу на предходни период.

За разлику од њих јефтинији су бии краставац салатар, броколи, карфиол, патлиџан, празилук и зелен веза. Понуда на зеленој пијаци у Чачку протекле седмице била је добра. Понуда брескве и нектарине је добра цена је од 150 до 180 дин/кг, малина и купина 600 дин/кг.Остале цене се нису мењале у односу на предходну седмицу. Понуда сезонског поврћа доста добра. Кромпир се продаје по цени од 100 до 120 дин/кг.


Парадајз по цени од 150 до 200 дин/кг, а купус до 100 динара. Шампињони 320 до 350 динара. Црвена паприка ове седмице се продаје по цени од 300 до 350 динара, а остале паприке 180 динара, шаргарепа 70
до 90 динара.

Пала цена телади, јунади и бикова, а товне свиње скупље. За јагњад цена варира од пијаце до пијаце

На кванташу у Лесковцу имамо пад цена грожђа и шљива, лубенице, патлиџана, празилука, тиквице и шаргарепе. Пораст цена бораније. Цене осталих производа су на нивоу прослонедељних.

Комшије у Хрватској једу парадајз за мање од 300 динара док за шљиве дају до 390 динара.

Srodni tekstovi

Оставите коментар