Боровнице 1200, јагоде до 1500 на Кванташу а ајдаред јефтинији

Аутор: Gdjakovic
321 посета

На неколико продајних места кванташке пијаце у Београду забележеа је продаја боровнице по цени од 1.200 дин/кг и јагоде по цени од 1.300 до 1.500 дин/кг. Још увек се могу пазарити шљиве, а било је и мушмуле. Евидентиран је пад цена поморанџе и нара у седмици за нама. Изостала је понуда домаће бораније, а и понуда карфиола била је слабија, што је условило раст цене ове повртарске културе. Скупљи су били још кељ пупчар, краставац салатар, блитва, чери парадајз и зелена салата. Пад цена забележен је код црног лука, першуна коренаша, пашканата и патлиџана. Продаја пољопривредних производа била је задовољавајућа, а главни купци били су накупци са зелених пијаца и ресторани. Понуда воћа се није мењала у односу на прошлу недељу на зеленој пијаци Скадарлија у Београду. Забележен је раст цена грожђа црно, крушке, малине и ораха, док је нижа цена била једино код јабуке ајдаред.

Хладно време утицало је слабиију понуду поврћа на пијачним тезгама а и продаја је била слабија, због мањег броја посетилаца. Поскупели су кељ пупчар, краставац салатар и паприка бабура, док је нижа
цена забележена код броколи, целера и тиквице у односу на претходни период.
У Лесковцу доминирала је понуда јужног воћа, а протекле се седмице били јефтинији у односу на претходну недељу
банана, грејпфрут, нар, киви и поморанџа, а раст цена краставца корнишона, спанаћа и тиквице, карфиола и празилука и броколе. Према извештају репортера СТИПС из Пирота на зеленој пијаци у овом граду забележена је добра понуда јужног воћа, јабуке и сувог воћа. Јефтинији је у односу на претходну седмицу био нар, а скупљи
орах. Што се поврћа тиче понуда се није битније мењала у односу на претходни период. У погледу цена скупљи су били краставац салатар и тиквице, а јефтинији блитва, купус, парадајз и празилук.
Понуда повртарских и воћних врста била је на завидном нивоу на зелеој пијаци у Чачку. Забележен је значајан раст цене лешника и ораха, јер је код оба пољопривредна производа доминирао износ од 2.000 дин/кг. Кромпир се могао пазарити по цени од 100 до 120 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар