Београд убедљиво најскупљи

Аутор: draganadpetrovic
667 посета

ЦЕНЕ поврћа, воћа, меса, млека и јаја драстично су се разликовале од града до града и током августа. Како је показао последњи Извештај Републичког завода за статистику, у првој недељи овог месеца, цене на мало пољопривредних производа варирале су између продавница и пијаца.Београд је на врху по ценама доброг дела хране, у односу на још 16 места која се статистички обрађују.

Док је најјефтинији кромпир у Зајечару по цени од 45 динара, најскупљи килограм овог поврћа управо је у престоници и кошта 80 динара. У главном граду је највиша и цена очишћених ораха 1500 динара, а У Зајечару 600 динара.

Илустрација: Кромпир најјефтинији у Зајечару/ Фото: Pixabay

Килограм лимуна у престоници кошта 250 динара, а у Нишу 140. Лубеница је у Београду 50 динара, што је двоструко скупље него у Ваљеву. Најскупља јаја од готово 19 динара су у Београду, а у Врању најјефтинија – 10 динара.

Најскупљи пасуљ продаје се у Новом Пазару за 500 динара, а најповољнији у Шапцу, по 199 динара по килограму. Купус је у Врању 45, а Панчеву 100 динара по килограму, јабуке у Ваљеву 59, а Смедереву 159 динара.

Илуастрација: Банане прескупе у Новом Саду/ Фото: Pixabay

Банане у Новом Пазару коштају 90, а у Новом Саду 155 динара. највише се исплати куповина домаћег сира у Краљеву – по цени под 230 динара по килограму, док је овај млечни производ папрен у Новом Пазару где кошта 590 динара.

Извор: https://www.novosti.rs/vesti/ekonomija/1029920/analiza-cena-poljoprivrednih-proizvoda-evo-kom-gradu-najvise-placa-pijacama

Srodni tekstovi

Оставите коментар