Субвенције државе: Министар Недимовић позвао све да се пријаве

Аутор: draganadpetrovic
487 посета

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић данас је посетио неколико села на територији општине Косјерић и разговарао са мештанима и додатним подстицајима који ће бити доступни пољопривредним произвођачима широм Србије.

„Презентовали смо једну нову линију субвенција са којом ће се кренути крајем марта или почетком априла и која ће бити занимљива за људе у западној и источној Србији, јер предност имају сточарство и воћарство. Да појасним, ако желите да купите трактор од 20.000 евра, пола добијете од државе, 40 одсто добијете од банке и то на три до седам година а ви учествујете са 10 одсто. У Којсерићу је у задње две године купљено око 100 трактора од субвенција државе, тако да мислим да ово има смисла”, рекао је за РИНУ Недимовић у селу Маковиште које је прво посетио.

Он истиче да је Министарство увек ту да помогне произвођачима, а пољопривредницима са којима је разговарао на Збору дао и чак број свог мобилног телефона да га позову уколико им буде била неопходна помоћ.

„Ја то не радим само овде, већ свуда где одем јер је комуникација јако важна. На пример, имамо доста проблема са кромпиром па чак и овде у Којсерићу па ћемо у комуникацији са великим трговинским ланцима разрешити. Цена није онаква какву су очекивали, али ћемо се потрудити да не остане много кромпира у траповима него да га покушамо извести из Србије”, казао је он.

Недимовић је недавно путовао и за Бахреин, јер је та земља заинтересована за увоз пољопирвредних производа из Србије.

„Јако је важно да освајамо нова тржишта пре свега за јагодичасто воће не само Бахреин, него и Емирате,Турску и Египат, гриз малине стигао је чак до Кине. Све што већи број тржишта будемо отварали биће већа потражња за српском робом”, истакао је министар.

Извор:http://toppress.rs/drzava-subvencionise-kupovinu-traktora-sa-cak-50-odsto-ministar-nedimovic-pozvao-sve-da-se-prijave-video/

Srodni tekstovi

2 коментари

Backić Dragan Starca Vujadina 229 11300 Smederevo 24. март 2021. - 09:23

Kada ćemo da dobijemo povraćaj za traktor od 2020g. S poštovanjem.

Одговори
Milovan 24. март 2021. - 14:10

Hoce li biti šta za pcelarstvo

Одговори

Оставите коментар