Српске јабуке крећу пут Индонезије и Египта

Аутор: draganadpetrovic
228 посета

СРБИЈА је први пут добила дозволу за извоз јабука у Египат и Индонезију што је одлична ствар, изјавио је председник Србије Александар Вучић обилазећи излагаче на 89. Међународном пољопривредном сајму који је јуче отворен на Новосадском сајму.

Он је након свечаног отварања у друштву мађарског премијера Виктора Орбана, више министара и других функционера обишао сајам, произвођаче пољопривредних машина, минералних ђубрива.

Са својим гостом дегустирао је вина произвођача који су се са својим производима нашли на овогодишњем сајму.Пажњу су наравно привукли и они који су припремали храну на сајму, печење, а посебно роштиљ, јер је неколико пљескавица продато управо званицама које су у друштву са председником обилазиле сајам.

Илустрација: Српски председник Вучић и мађарски премијер Орбан јуче су и наздравили вином

Поздрављајући се са бројним посленицима на сајму председник Вучић им је по свом препознатљивом обичају пожелео срећан рад и изашао у сусрет и деци која су желела да се са њим фотографишу.

Извор: https://www.novosti.rs/ekonomija/poljoprivreda/1118827/srbiji-otvorena-dva-ogromna-trzista-nase-jabuke-uskoro-krecu-indoneziju-egipat

Srodni tekstovi

Оставите коментар