Србија хара светским сајмовима: Наши производи од Чикага до Шангаја

Аутор: draganadpetrovic
304 посета

СА циљем подршке и промоције извоза, Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступе српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународним сајмовима, „FRUIT ATTRACTION“ 2022, “SIAL PARIS”, „PLMA CHICAGO“ и “CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO” који ће се одржати у последњем кварталу 2022. године. Први пут српска привреда представиће се на Међународном сајму свежег воћа и поврћа „FRUIT ATTRACTION“ 2022, који ће се одржати од 4. до 6. октобра у Мадриду. „FRUIT ATTRACTION” је један од водећих међународних сајмова произвођача воћа и поврћа на свету, а ове године окупиће 1.800 излагача и 90.000 пословних људи из 130 земаља.

Српске компаније дебитоваће и на сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ 2022, који ће се одржати од 13. до 15. новембра у Чикагу. „PLMA CHICAGO“ више од 30 година представља водеће место на коме се сусрећу произвођачи са представницима највећих малопродајних ланаца на подручју Северне Америке. На сајму је претходних година учествовало више од 1.500 излагача из 40 земаља, од чега се 25 земаља представило са националним штандовима.

Илустрација: Српски производи представљени су почетком године и на сајму у Дубаију
Кинески међународни увозни сајам “China International Import Expo” одржаће се у Шангају, НР Кина, од 05. до 10. новембра, а Србија ће се представити националним штандом у хали за прехрамбену индустрију.

„China International Import Expo“ чији су организатори Влада Народне Републике Кине и Кинески међународни увозно-извозни биро (China International Import Expo Bureau) одржава се у циљу подстицања увоза стране робе и услуга у Кину, а очекује се учешће представника више од 100 земаља, као и 150.000 професионалних купаца из Кине и других земаља. Један од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ одржаће се од 15. до 19. октобра у Паризу, а српске компаније ће традиционално представити своју извозну понуду на националном штанду Србије.

Извор: https://www.novosti.rs/c/ekonomija/preduzetnik/1149789/cikaga-sangaja-srpski-proizvodi-sajmovima

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар