Скочиле цене прасади, јагњади и телади

Аутор: Gdjakovic
380 посета

Репортери СТИПС из Шапца евидентирали су раст откупне цене телади СМ расе, телесне масе до 160 килограма и товне јунади телесне масе преко 480 килограма у односу на претходни период. За куповину талади најчешће је требало издвојити 760 дин/кг, а за товну јунад износ од 368 дин/кг. Обим откупа био је добар.
У кланицама на подручју Београда, већ пар седмица, доминира цена од 360 дин/кг за откупљене товне бикове СМ расе, телесне масе преко 500 килограма. Обим откупа био је доста слаб. Кланичари са подручја браничевског
региона откупљивали су телад СМ расе, телесне масе до 160 килограма по доминантној цени од 550 дин/кг, товну јунад, телесне масе од 350 до 480 килограма, по цени од 500 дин/кг и краве за клање,
СМ расе, по цени од 220 дин/кг.
Најчешћа откупна цена товне јунади телесне масе преко 480 килограма износила је 330 дин/кг у кланицама на подручју јужнобанатског региона. Протекле су седмице кланичари са подручја пиротског региона откупљивали телад, СМ расе, телесне масе до 160 килограма,  по цени од 650 дин/кг, товну јунад телесне масе преко 480 килограма, по цени од 380 дин/кг и краве за клање, по доминантној цени од 280 дин/кг.

Прасад и јагњад по 600 динара у Шапцу

Доминантна откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма достигла је износ од 600 дин/кг у кланицама на подручју Шапца и околних места протакле седмице. Обим понуде и откупљених грла био је добар.
Репортери СТИПС из Ниша евидентирали су раст продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на 550 дин/кг. Кланичари са подручја нишавског региона су протекла седмице одгајивачима плаћали 500 дин/кг за откупљену прасад, телесне масе од 16 до 25 килограма. Понуда је била просечна као и неколико седмица пре.
Пад откупне цене товних свиња евидентиран је у кланицама на подручју јужнобанатског региона, пошто је протекле седмице доминирао износ од 280 дин/кг. У кланицама на подручју Београда је забележен благи пад откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма, пошто је доминирао износ од 285 дин/кг. Обим откупљених грла био је доста слаб.
На сточној пијаци у Пироту је код прасади до 15 килограма и код прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма доминирао износ од 500 дин/кг.

У кланицама на подручју Шапца и околних места дошло је до раста откупне цене јагњади у односу на претходни
период. У седмици за нама је доминирао износ од 600 дин/кг. Број откупљених грла био је на завидном нивоу.
Предпоследње седмице текуће године је изостао откуп јагњади у кланицама на
подручју браничевског региона. У понуди је било шиљежади, по доминантној цени од 240 дин/кг и оваца по доминантној цени од 200 дин/кг. На сточној пијаци у
Пожаревцу је забележена просечна понуда јагњади по доминантној цени од 390 дин/кг. Врло слаба била је понуда јагњади на сточној пијаци у Нишу, а продаја се најчешће одвијала по цени од 500 дин/кг. Доминанантна цена јагњади износила је 400 дин/кг у кланицама на подручју Нишавског региона, а понуда је била
просечна.

Јаја достигла 35 динара за комад

Srodni tekstovi

Оставите коментар