Све веће интересовање излагача за пољопривредни сајам

Аутор: draganadpetrovic
515 посета

Годинама слушамо анализе које укузаују на то да на зарађени динара Новосадског сајма на највећој смотри аграра у Југоисточној Европи, Нови Сад заради још пет динара. Након више од годину дана без сајамских манифестација шира јавност је забринута за судбину ове сајамске куће а генерални директор Слободан Цветковић каже да нема разлога за бригу.

„Новац од милион евра који се затекао на нашем девизном рачуну почетком пандемије нам је омогућио да преживимо а да то не утиче на плате, обавезе према држави и у томе смо успели“ рекао је Цветковић.

Илустрација: Детаљ са новосадског сајма 2019. године/Из архиве Агробизнис магазина

Традиционални излагачи како из Србије тако и из иностранства једва чекају да се појаве на овој манифестацији, додао је.

Деценијама стручњаци Пољоприведног факултета одабирају а потом оцењују грла која ће се појавити на националној изложби стоке на Пољопривредном сајму.

  • Да споменен само Италију која је тражила да поново добије статус партнера, тражила је још већу квадратуру. За наш сајам влада велико интересованје и излагача из Холандије, Ирана, Хрватске, Чешке – додао је Цветковић.

Декан Пољопривредног факултета Недељко Тица рекао је да је потписивањем уговора са Новосадским сајмом та сарадња само ојачана и позвао сточаре да најбоља грла изложе на Пољопривредном сајму.

Извор:http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/interesovanje-izlagaca-za-poljoprivredni-sajam-sve-vece-(audio)_1249262.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар