Председник СПОС на састанаку са премијерком, министрима и НЕЛЕД

Аутор: draganadpetrovic
352 посета

Јуче је одржан годишњи координациони састанак премијерке, појединих министара Владе Србије и НАЛЕД-а у Палати Србија.Поред председнице Владе Србије Ане Брнабић, састанку су присуствовали и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић,министарка здравља Даница Грујичић, државна секретарка министарства финансија Славица Савчић, директорка Пореске управе Драгана Марковић и шеф кабинета председнице Владе Милош Поповић.

Испред СПОС-а састанку је присуствовао председник СПОС-а Родољуб Живадиновић, актуелни потпредседник Савеза за храну и пољопривреду НАЛЕД-а.

На састанку је разговарано о приоритетима које НАЛЕД предлаже Влади Србије преко својих радних група односно савеза (Савез за фер конкуренцију, Савез за имовину и инвестиције, Савез за е-управу, Савез за заштиту животне средине, Савез за храну и пољопривреду, Савез за здравство) и Клуба градова и општина.

Председница Савеза за храну и пољопривреду Тамара Пењић (Carnex) изнела је заједничке приоритете чланова Савеза, са акцентом на што брже покретање е-аграра који ће решити многе проблеме у пољопривреди.

Илустрација: Годишњи координациони састанак у Палати Србије

Председник СПОС-а је касније у дискусији нагласио да ће се и СПОС придружити дигитализацији тако што ће држави предложити дигитални систем који ће решити малверзације по питању броја кошница пријављеног за субвенције, упростиће и олакшати селидбу пчела, значајно сузбити крађе пчела, као и пријаву тровања пчела ради убрзања изласка инспекције на терен итд. Председник СПОС-а се посебно захвалио премијерки на свој помоћи коју нам је до сада пружила несебично, препознајући да радимо озбиљан посао, као и извршној директорки НАЛЕД-а Виолети Јовановић, без чије подршке не само да много капиталних акција не бисмо спровели, већ и не бисмо стекли овај ниво капацитета и структурне способности и знања да се изборимо са некада нерешивим проблемима. Министарку здравља је замолио да врати апитерапију у гране комплементарне медицине за превенцију, као и да је по први пут уврсти у гране комплементарне медицине за лечење многих болести, како би апитерапија у Србији могла да настави да се несметано развија, као и у многим развијеним земљама света.

Илустрација: на састанку се разговарало и о проблемима СПОС

На крају је насамо разговарао са директорком Пореске управе, и презентовао јој на које проблеме СПОС наилази у борби против фалсификатора меда, а она је обећала да ће проверити оно што јој је пријавио као посебан случај, али јавно о томе не можемо до даљег говорити.

Захваљујемо се НАЛЕД-у на одлично организованом састанку, као и члановима Владе који су били веома предусретљиви за наше предлоге.

Извор: https://spos.info/

ФОТО: Званичан сајт Владе Србије

Srodni tekstovi

Оставите коментар