Саопштење поводом састанка у Влади у вези са ценом малине

Аутор: Gdjakovic
655 посета

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић састала се данас у Влади Србије са представницима примарних произвођача малине и највећим откупљивачима и извозницима овог производа.

По претходном договору, одржан је радни састанак на ком је било речи о тренутној ситуацији на тржишту малине, трошковима производње и откупној цени.

Том приликом присутни су дискутовали о произвођачкој цени малине чију је калкулацију урадио Институт за воћарство у Чачку а коју је образложио директор те установе Дарко Јевремовић.

Фото: Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде

Сви присутни су изнели свој став о тренутном стању и виђење проблема насталих због изузетно високе цене малине из 2022, а добили су и потребне информације од осталих учесника у тржишном ланцу како би заједнички изнашли начин за превазилажење актуелних изазова у том сектору.

После 2,5 сата расправе закључак састанка je да сви учесници процеса размисле о томе на који начин би свако са своје стране могао да помогне и да допринос у проналажењу најбољих решења.

Закључак разговора је да и остали откупљивачи прате цену од 240 динара, коју су понудили одређени хладњачари и већ откупљују по том износу, а да након завршетка уговарања са купцима поново направе пресек стања са својим кооперантима – малим произвођачима, и уколико буде простора побољшају првобитне услове откупа.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/17328-2/

Srodni tekstovi

Оставите коментар