Продужен рок за пријаве на конкурс 50:40:10

Аутор: Gdjakovic
420 посета

БЕОГРАД – Рок за подношење пријава по трећем јавном позиву за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2023. години продужен је до 29. фебруара, објавило је Министарство пољопривреде.
Вредности инвестиција могу износити од 25.000 до чак 400.000 евра, а висина бесповратних средства може се кретати и до 200.000 евра. Пројекат се финансира по моделу 50:40:10, где 50 одсто средстава представљају бесповратна средства обезбеђена из зајма Светске банке, 40 одсто средстава финансира се из кредита пословних банака и 10 одсто средстава представља учешће самих пољопривредника.

Рок за пријаву је почео 4. децембра, а одлука о додатном продужењу рока донета је како би се свим заинтересованима изашло у сусрет и омогућило додатно време за прикупљање неопходне документације.

Новине у вези закупа земљишта и субвенција у пољопривреди

Пријаве на онлајн платформи омогућене су у оквиру софтверског решења Пројекта конкурентне пољопривреда Србије које се налази на сајту Пројекта конкурентне пољопривреде Србије и сајту Управе за аграрна плаћања – Пријавите се. Позив је намењен првенствено предузетницима, привредним друштвима и земљорадничким задругама које производе или врше откуп примарних пољопривредних произвођача, прерађују их и пласирају на тржиште.

Извор: РТВ

Srodni tekstovi

Оставите коментар