Продата још једна велика и значајна компанија у Србији

Аутор: Gdjakovic
621 посета

Компанија АДМ потписала је данас купопродајни уговор са Викторија групом из Србије о преузимању њене фирме Сојапротеин из Бечеја, једне од највећих фабрика за прераду генетски немодификоване соје у Европи. АДМ је медју водећим светским компанијама у прехрамбеном сектору и агробизнису, а завршетак трансакције очекује се по добијању одобрења регулаторних тела, наводи се у саопштењу Сојапротеина. Како је истакнуто, велико интересовање страних инвеститора у протеклом периоду, које треба да резултира доласком светског гиганта АДМ у Бечеј, уследило је након нових инвестиција у производњу Сојапротеина, одличних пословних резултата и пласмана на иностраним тржиштима у последње две године.

Соја у време жетве


„Производи Сојапротеина са високовредним протеинима соје, чији је квалитет препознат од стране широке мреже купаца у Европи и ван ње, савршено се уклапају у наш портфолио. Сојапротеин има разноврстан асортиман обима којим се може похвалити мало прерадјивача соје, а његова посебна компаративна предност јесте прерада генетски немодификоване соје. У комбинацији са нашом богатом палетом компоненти и решења за исхрану људи и животиња, интернационалним искуством нашег тима, глобалним ланцем снабдевања и иновативним технологијама, верујемо у даље ширење и још боље позиционирање производа од српске нон-ГМО соје широм света“, изјавила је председница
АДМ Летициа Гонцалвес.
Директор операција Викторија групе Стефан Бабовић је рекао да ће производи од српске соје сада бити доступни новим купцима на светском тржишту, а компанија ће са још богатијом понудом изаћи на тржишта преко 60 земаља у које већ годинама извози. „Долазак стратешког инвеститора светског реномеа, са традицијом од 120 година и глобалним ланцем вредности почев од фарми па све до полица у малопродаји, доказ је успеха и одрживог модела пословања наше компаније, али и велики комплимент за Србију и наш пољопривредно-прехрамбени сектор. Поносни смо што је АДМ препознао људске и капиталне ресурсе којима Сојапротеин располаже и на које може да рачуна у свом даљем ширењу на тржишту у овом сегменту“, казао је Бабовић.
Од оснивања 1977. године Сојапротеин прерадјује искључиво генетски немодификовану соју,
узгајану локално уз строгу контролу порекла и квалитета.

Поље соје током вегетације

Srodni tekstovi

Оставите коментар