Председник Вучић и мађарски премијер Орбан отворили сајам пољопривреде у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
286 посета

Председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан отворили су 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Србија и Мађарска су јаке пољопривредне земље и имају важне резерве хране и могу да рачунају једна на другу, поручио је мађарски премијер Виктор Обран. „Ако Мађарској недостаје нешто, ту смо, ако нама, зваћемо Будимпешту“, рекао је председник Александар Вучић. Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас премијеру Мађарске Виктору Орбану на пријатељском и партнерском односу према Србији.

„Велико хвала нашем пријатељу Виктору Орбану, невероватан је напредак односа наше две земље, захваљујући премијеру Мађарске“, поручио је Вучић на свом Инстаграм налогу, уз фотографију са отварања Новосадског сајма.

Илустрација: Председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан пробали су специјалитете на сајму

Истакао је да је Орбан увек уз Србију када год је тешко и најавио да ће две земље наставити да граде пријатељски и партнерски однос.

Извор:https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/4821852/novi-sad-otvoren-sajam.html

Вучић и Орбан су пре званичног отварања одржали кратак састанак на новосадском сајму, а након обраћања ће обићи излагаче, којих је ове године 1.100 из 21 земље.

Дан земље партнера овогодишњег Сајма – Мађарске биће 23. маја. Мађарска ће се представити на три локације и то у Хали 1 на националном штанду, потом у појединачним наступима још готово 50 компанија, као и у Аули Новосадског сајма и у Новосадском позоришту, где ће представити своје културно наслеђе, преноси Танјуг.

Илустрација: Мађарска је земља партнер на овогодишњем Сајму пољопривреде

Осим привреде, Мађарска ће представити и културно-историјске вредности и гастрономију кроз дегустације специјалитета мађарске кухиње и вина.

Ове године на Сајму ће премијерно наступити и Мароко.

Посетиоци Сајма моћи ће и да виде изложбу пољопривредне механизације најновије генерације, која ће бити на отвореном простору Новосадског сајма где ће се представити чланице Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације.

Пољопривредну механизацију изложиће и фирме из Србије које нису чланице удружења, као и компаније из Италије, Турске, Аустрије, Словеније, Шпаније, Румуније, Бугарске и Чешке.

 

Најскупљи експонат ове године биће на штанду компаније Ај-Ти-Ен груп, а то је самоходни силажни комбајн марке КРОНЕ БИГ X модел 680, чија је вредност 450.000 евра.

У оквиру пратећег програма Пољопривредног сајма, посетиоци ће имати прилику да данас, сутра и прекосутра присуствују јавном оцењивању говеда, коња и оваца.

У среду, 25. маја биће одржан Препонски камп у организацији Коњичког центра „Новосадски сајам”, а истог дана и такмичење у препонском јахању, док је 26. маја Дан сточара и дан свечаног уручења признања уз дефиле награђених грла стоке где ће највећа атракција бити бик Велиша.

Истог дана када је и Дан сточара, 26. маја, биће одржана и Фијакеријада.

Илустрација: Изложба стоке је посебно интересантна за посетиоце

У организацији Министарства пољопривреде, традиционално у Хали 1А, одржаће се изложба органских производа, производа са ознаком географског порекла и ознаком „Српски квалитет”, а биће присутни и произвођачи занатског пива.

Генерални спонзор 89. Међународног пољопривредног сајма је ГЛОБОС осигурање, а компанија Ал Дахра је традиционални златни спонзор Пољопривредног сајма.

Радно време сајма је од девет до 19 часова, док цене појединачних карата као и улазница за колективне посете нису мењане тако да појединачне коштају 600 динара, а у колективним посетама 400 динара по особи.

Илустрација: Цене улазница нису мењане 

Породични дан је у среду, 25. маја, када цела породица са децом до 14 година може да посети сајам уз једну улазницу купљену за 600 динара.

Све купљене улазнице су и купони за учествовање у наградној игри у којој су обезбеђена два трактора, расипач, прскалица и приколица.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/507760/Otvoren-Sajam-poljoprivrede-u-Novom-Sadu

Srodni tekstovi

Оставите коментар