ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ НАДМАШИО СВА ОЧЕКИВАЊА – Ево и ко су шампиони!

Аутор: Gdjakovic
525 посета

Највећа приредба Новосадског сајма, 89. међународни пољопривредни сајам, одржана је у свом стандардном пролећном термину, од 21. до 27. маја. Задржала је традиционални формат који је излагачима пружио прилику да се представе у затвореном и на отвореном простору најстарије сајамске куће у овом делу Европе.
Окупио је 1.100 излагача из Србије и 21 земље (Мађарске, Италије, Чешке, Холандије, Шпаније, Турске, Индонезије, Хрватске, Северне Македоније, Словеније, Данске, Румуније, Пољске, Бугарске, БиХ, Црне Горе, Аустрије, Марока, Кубе, Белгије и Анголе.) Међу њима су и оне које су први пут наступиле на Пољопривредном сајму Куба, Ангола, Мароко.
Колективне изложбе су организовали Мађарска, Чешка, Италија, Холандија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Шпанија и Индонезија, а премијерно је обједињено наступио и Мароко.

Пољопривредни сајам је реализован са МАЂАРСКОМ као Земљом партнером. Генерални спонзор је био ГЛОБОС ОСИГУРАЊЕ, Банка партнер – БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА, Златни спонзор АЛ ДАХРА. Дародавци у Поклон-игри били су АГРОПАНОНКА, МБВ и КИТЕ ДОО. Покровитељ Националне изложбе стоке, са изложбом генетских потенцијала, као и изложби органских производа, оних са ознаком географског порекла, те „Српски квалитет“ и крафт пива било је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Сајам је подржала и Покрајинска влада, са својим секретаријатима. Поред покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, посебно је активан био и Покрајински секретаријат за привреду и туризам. И излагаче и госте, отворених капија дочекао је Град Нови Сад.

О заинтересованости за 89. међународни пољопривредни сајам говоре гости и бројне делегације које су прошле кроз сајамске капије:

Председник Републике Србије – Александар Вучић, Премијер Мађарске – Виктор Орбан, Министар финансија – Синиша Мали, Министар пољопривреде – Бранислав Недимовић, Председник Покрајинске владе – Игор Мировић, Градоначелник Града Новог Сада – Милош Вучевић, Заменик градоначелника Београда – Горан Весић, Министарка за европске интеграције – Јадранка Јоксимовић, Председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине – Иштван Пастор, Председник Народне скупштине Републике Српске – Недељко Чубриловић, Потпредседник Покрајинске владе – Бранко Ћурчић, Амбасадор Чешке – Томаш Кухта, Шеф делегације Европске уније – Емануел Жиофре, Амбасадор Италије – Карло Ло Кашо, Амбасадор Мађарске – Атила Пинтер, Амбасадор Марока – Мохаммед Амине БЕЛХАЈ, Амбасадор Туниса – Сеyф – Аллах Рејеб, Амбасадор Словачке – Федор Росоха, Амбасадор Холандије – Јоост Реинтјес, Министар пољопривреде из Сирије – Мухамед Катан, Амбасадор Кубе – Густаво Триста дел Тодо, Амбасадор Ирана – Расхид Хассанпор Баеи, Први секретар економских послова Амбасаде Републике Индонезије – ТРИ АРYАДИ…

Разговарано је о бројним темама, а потписани су и протоколи о сарадњи а приредбе које ће Новосадски сајам организовати. Потекле су и сјајне идеје као што је Берза стоке…

ГЛОБОС ОСИГУРАЊЕ је од ове године са Новосадским сајмом и као Генерални спонзор Пољопривредног сајма. – Надамо се продужењу сарадње са Новосадским сајмом. Нама је Сајам идеална прилика да како постојећима, тако и потенцијалним и новим клијентима представимо све своје производе и услуге. На Сајму смо имали врло конструктивне састанке, а надамо се да ћемо са Новосадским сајмом у наредној години обележити јубилеје и обарање рекорда, како у броју излагача, тако и у посећености, рекао је Немања Вигњевић, регионални директор продаје у Компанији Глобос осигурање.

БАНКА ПАРТНЕР – БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА, представила се на штанду у Хали „Мастер“, али и на отвореном простору Сајмишта – Било је много заинтересованих за кредите и оних који су узели флајере и најавили да ће коначне одлуке донети по затварању капија Сајма. Банкомат у оквиру наше покретне експозитуре је радио сјајно, али смо приметили да преостале услуге такве експозитуре још нису довољно познате. Овај нам је Сајам показао и на шта треба да обратимо пажњу када је представљамо грађанима, рекла је Гордана Крајован, директор Регионалног центра Нови Сад и додала да је Сајам био одличан!

Представници компаније АЛ ДАХРА СРБИЈА су на Пољопривредном сајму имали више од 50 састанака на којима су направљени прелиминарни договори за сарадњу и с добављачима и с купцима. Један од најважнијих састанака имали су с бродским превозницима.


ПОСЛОВНОСТ ИЗЛАГАЧА ПОЉОППРИВРЕДНЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ

• Компанија ДЕЛТА АГРАР је, према речима менаџера продаје Милована Вукобрата, на 89. међународном пољопривредном сајму продала сву изложену механизацију и опрему. – Продали смо десетак трактора, двадесетак прикључних машина, по десетак за ратарство и воћарство, као и осам система за наводњавање – наводи Вукобрат. – С обзиром на кризу, задовољни смо и продајом и посетом штанду.
• Првих дана 89. међународног пољопривредног сајма на штанду АГРОПАНОНКЕ продата су два МАХИНДРА трактора, уз које су власници “почашћени” са 200 литара нафте. -Презадовољни смо посетом штандовима и интересовањем посетилаца – каже заменик директора АГРОПАНОНКЕ Александар Швоња. – Издали смо више од сто предрачуна за тракторе и тридесетак за прикључне машине. Немамо проблема са набавком механизације, нисмо значајније подизали цене и верујем у успешан посао.
• ИМТ је на 89. међународном пољопривредном сајму, поред ТАФЕ трактора представио и приколице КПЗ “Дубрава”. – Наш штанд је био изузетно добро посећен, а огромно интересовање било је за ИМТ тракторе старог дизајна. Немамо директну продају и заинтересоване купце смо упутили на дилере продаје – каже директор продаје и маркетинга у ИМТ Драган Галечић.
• Компанија АГРОТЕЦХ се на 89. међународном пољопривредном сајму представила са 98 машина, изложених на 1.900 квадратних метара. – Годишње продамо више од хиљаду машина, по 500 трактора и прикључних машина – каже директор продаје у компанији Агротецх, Дејан Зорић. – Посета Сајму и нашем штанду је била изузетно велика и пошто нам је наступ на Сајму основа за продају током целе године, задовољни смо.
• Директор продаје у компанији КИТЕ ДОО Владимир Лабус каже да су прилично задовољни, те да је посета већа и конкретнија него на претходним сајмовима. – Продали смо свих осам система за наводњавање и тиме испунили план за 2022. годину. Распродали смо и контингент трактора за јул у август, почевши од трактора од 150 КС, који су продати први дан Сајма, потом и трактори од 175 КС. Продали смо, такође, 18 плугова, десетак сејалица три тешка сетвоспремача, међуредни култиватор – прецизирао је Лабус. – Ретко успешан Сајам, у поређењу са последњих пет година.
• Распродали смо готово све изложене машине, каже Дарко Јаћимовић из компаније АЛМЕКС.
• Компанија АГРОМАРКЕТ МАЦХИНЕРY истичу да интересовање посетилаца није било никад веће.
– Веома смо задовољни продајом машина свих категорија. Сајамски наступ искористили смо и за промоцију турских БАШАК трактора, чији смо однедавно генерални увозник. Посетиоцима Сајма понудили смо ваучер од 500 евра попуста за куповину прикључних машина. Током 89. међународног пољопривредног сајма продали смо и највећу сејалицу изложену на Сајму – каже Марина Ћупурдија из компаније АГРОМАРКЕТ МАЦХИНЕРY.
• ИТН Група: продато око 20 машина, 80 одсто од изложеног. Првог дана Пољопривредног сајма продали су и најскупљу пољопривредну машину – силажни комбајн КРОНЕ X Боx модел 680 – који кошта 450.000 евра, без ПДВ-а.
• АГРОТЕЦХ Трешњевац је на једном од два штанда на Пољопривредном сајму, представио резервне делове за пољомеханизацију, али и дронове и системе за навигацију. Највеће интересовање је било за дронове, а договорено је пет демо приказа дронова код купаца у пољу.
• ВГП – продато све што је изложено
• АУСТРО ДИЗЕЛ – продати комбајни вредни 210.000 евра, 290.000 евра, 190.000 евра и 140.000 евра, Трактори вредни 51.000 евра и 180.000 евра
• АГРИМАТКО – продате 4 сејалице, 2 расипача са вагом, једна прскалица од 3.000л, 5 трактора од 26кс, три трактора од 75кс.


МАШИНЕ И ОПРЕМА ЗА ПРЕХРАМБЕНУ ИНДУСТРИЈУ

На штанду Сун&Дун.а.в. заступника шпанске комапније УЛМА, у Хали „Мастер“, продате су све изложене машине за паковање месних производа. Цене машина су од 100.000 до 150.000 евра.
На штанду немачког произвођача машина за вакуумско паковање меса МУЛТИВАЦ, разговарало се о продаји машина на тржишту Србије и Црне Горе.
На штанду ГА&КО Шабац, продато је више од 1.000 различитих ножева и сатара, а цена је била од 460 до 4.000 динара. На том штанду била је изложена опрема за прехрамбену индустрију и, како кажу, разговарано је с више од 20 представника компанија из Македоније Босне и Херцеговине и Албаније, заинтересованих за дистрибуцију њихових производа.

ПРАТЕЋА ОПРЕМА

Већ првог дана Пољопривредног сајма продат је теретни Ланд Ровер дефендер, а сајамска понуда за овај снажан аутомобил била је 69.990 евра. Заинтересованих је било више, а на штанду Ланд Ровера су за следећу седмицу договорене и три тест вожње тог четвороточкаша.
На отвореном простору Новосадског сајма, на штанду Сегwаy, посетиоци су показали велико интересовање за квадове и скутере, а реализација обављених разговора очекује се после Сајма.

Веома је био посећен и штанд СИГМА ПРОМЕТ, на којем истичу да изложене производе нису продавали, али је обављено више од 20 састанака са потенцијалним пословним партнерима заинтересованим за продају њихових производа у нашој земљи, али и у иностранству. То је и био циљ њиховог наступа, а очекују да ће пословни договори бити реализовани после Сајма.

Штанд ПАННОН СОЛАР КАЊИЖА, који је на Сајму представио соларне панеле, посетили су представници десетак великих индустријских компанија заинтересованих за постављање соларних панела, с којима ће се разговори наставити после Сајма. За постављање соларних панела на крововима кућа владало је велико интересовање, а за кућу површине око 100 квадратних метара улагање износи око 5.500 евра.

Свему овоме додајемо да је на штанду Оригинал Србија у Хали 1а, продато је више од 500 кг пиротског сира, а само младог качкаваља 100 килограма.

КОРАК ДО ВЕКА

Поред већ омиљених сегмената, ове године је у Хали 3Новосадског сајма, организована је и Изложба „Корак до века“ коју су чиниле три поставке – Из збирке пољопривредних машина и Изложба кукуруза (Музејски комплекс Кулпин – Музеј Војводине) и Покретачка индустрија XX века (Музеј Жеравица) – као својеврстан увод у наредну, 2023. годину, када ће Новосадски сајам обележити 100 година постојања и одржати деведесети Пољопривредни сајам.
“Музејску“ халу Новосадског сајма дневно је обилазило више стотина посетилаца, међу њима и деца која су учествовала у радионицама. Договорене су и групне посете музејима након Сајма, а било је и посетилаца који су понудили своје, скоро 100 година старе пољопривредне машине, па је договорен и откуп.

ИЗЛОЖБА СТОКЕ

На Националној изложби стоке била су изложена најбоља грла домаћег узгоја, а највише интересовања, па и промене власника, било је у сектору говедарства.
• Тако је од 154 изложених говеда продато 35 – један излагач је десет грла продао за 35.000 евра; Касније је од преосталих 144 продато још 35 грла за више хилада евра. Један од излагача је продао три јунице за 7.900 евра; остали не говоре цене, а већина излагача је уговорила продају са фарме. Бик Велиша, највећи и најтежи бик 89. међународног пољопривредног сајма није продат, а како кажу није ни било понуда. Удружење произвођача говеда је најавило велику продају од 500 грла купцу из Србије.
• Узгајивачи оваца изложили су 519 грла, а продато их двадесетак по цени од 250 евра па и до 600 евра.
• Козе – 29 изложених грла – нису биле на продају, само су их излагали
• Коњи – од 85 грла, продато једно за 14.000 евра

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМИ НА МАЊЕЖУ:

Јавно оцењивање говеда, Јавно оцењивање коња, Јавно оцењивање оваца, Препонски камп, Такмичење у препонском јахању „Пехар Новосадског сајма“, Дан сточара, Свечано уручења награда уз дефиле награђених грла стоке, Фијакеријада…

СТРУЧНИ И ПОСЛОВНИ СКУПОВИ

У Конгресном центру „Мастер“, али и на штандовима излагача одржани су бројни стручни и пословни скупови – Дан Мађарске са Бизнис форумом и Б2Б сусретима, АгроБ2Бсусрети, Дан воћара, Дан житара, Дан сточара, ИПАРД дан, Вече шампиона… Скупове су организовали Мађарска, Амбасада Холандије, Италијанска агенција за спољну трговину ИЦЕ, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајински секретаријат за пољопривреду водопривреду и шумарство, Привредна комора Војводине, бројна удружења и компаније…

ОЦЕЊИВАЊЕ КВАЛИТЕТА

Стручне комисије, које окупља и ангажује Новосадски сајам чине угледни професори с факултета и института у Србији и иностранству, су од фебруара вредновале квалитет у 30-так робних група. Оцењивање је завршено током приредбе, а у четвртак, 26. маја на Вечери шампиона најбољима су уручена признања – неколико специјалних признања, Новинарска награда Новосадског сајма „Петар Давидовић“, признање „Најбољи у агробизнису“ али и Велики шампионски пехар са титулом Апсолутног лидера квалитета 89. међународног пољопривредног сајма.

Једногласном одлуком чланова стручне комисије Сајма, звање апсолутног лидера квалитета 89. међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, понела је компанија ПАТЕНТ ЦО ДОО, Мишићево – за највише корпоративне стандарде квалитета.

Награда „Петар Давидовић“ је уручена Ђорђу Симовићу, новинару Радио Новог Сада – РТВ.

ОСТАЛО

Цене појединачних карата као и улазница за колективне посете нису мењане, а посетиоце са купљеним улазницама, дочекали су вредни поклони – два трактора, приколица, прскалица и расипач. Дародавци су били АГРОПАНОНКА, ФИРМА МБВ И КОМПАНИЈА КИТЕ ДОО.

Јуче су на Новосадском сајму извучени купони са именима срећних добитника у Поклон-игри 89. међународног пољопривредног сајма, који су данас и уручени.
Прскалицу БАДИЛИ, фирме МБВ, добио је Тибор Кекезовић из Сомбора.
Расипач ХМС-А, дар Агропанонке је добила Сабина Уњи из Новог Сада.
Приколицу ПАЛАЗОГЛУ, поклон фирме МБВ, добио је Корнелиу Идворјан из Глогоња.
Трактор ЈОХН ДЕЕРЕ 5045, дар фирме КИТЕ ДОО, добио је Миленко Јовицин, Равно село.
Трактор БЕЛАРУС 82,1, дар Агропанонке, добио је Мирко Васиљевић из Футога.

За овај Сајам је акредитовано око 600 новинара из Србије, БиХ, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Словеније, Турске, Мађарске и Аустрије.
У продукцији Новосадског сајма снимљени су готово сви важни догађаји, измонтирано је 14 емисија „Сви на Сајам“, са више од два сата материјала у 60-так прилога.
Свакодневно су штампане и „Сајамске информације“ – новине Новосадског сајма у којима су објављене 72 вести.

НОВОСАДСКИ САЈАМ

Нови Сад, 26. мај 2022.

ВЕЧЕ ШАМПИОНА

АПСОЛУТНИ ЛИДЕР КВАЛИТЕТА 89. МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Једногласном одлуком чланова стручне комисије сајма, звање апсолутног лидера квалитета 89. међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, понела је компанија ПАТЕНТ ЦО ДОО, Мишићево – за највише корпоративне стандарде квалитета.

СПЕЦИЈАЛНА ПРИЗНАЊА
• Земља партнер 89. међународног пољопривредног сајма – МАЂАРСКА
• ГЛОБОС ОСИГУРАЊЕ – Генерални спонзор Пољопривредног сајма.
• БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА.
• АЛ ДАХРА – Златни спонзор
• АГРОПАНОНКА – Дародавац у Поклон-игри за посетиоце са купљеним улазницама.
• МБВ – Дародавац у Поклон-игри за посетиоце са купљеним улазницама
• КИТЕ ДОО – Дародавац у Поклон-игри за посетиоце са купљеним улазницама

СТОЧАРСТВО
• ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИ ПЕХАРОМ са ТИТУЛОМ АПСОЛУТНОГ ШАМПИОНА – УДРУЖЕЊЕ ОДГАЈИВАЧА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ ”КОЛУБАРА”, ЛАЈКОВАЦ
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР НОВОСАДСКОГ САЈМА са ТИТУЛОМ АПСОЛУТНОГ ШАМПИОНА – за приплодну кобилу 14 WЕРА ВИИ, СЛОБОДАН ПРОДАНОВИЋ, НОВИ САД.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР са ТИТУЛОМ АПСОЛУТНОГ ШАМПИОНА МИЛОРАД ЧУЛЕТИЋ награђен за изложене колекције оваца расе ил де франс

ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАРИ
• Врхунски квалитет хране за животиње понудио је ПАТЕНТ ЦО, ДОО, Мишићево,
• ИТН ГРОУП ДОО, БЕОГРАД, се ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ награђује за висок квалитет и укупан приказ пољопривредних машина.
• За машине за утовар, истовар, транспорт у пољопривредној производњи, истим признањем, ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ награђује се БЕРКО ПРОДУЦТИОН, НОВИ САД.
• АЛУ МАРКОМ-ЦОМ ДОО, Госпођинци, као признање односи ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР за патентирање и производњу мобилних соларних електрана за пољопривредну производњу
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР у групи моторних уља – за врхунски квалитет моторних, хидрауличних и трансмисионих уља, и масти понеће ВАЛВОЛИНЕ ЕУРОПЕ, ЕЛЛИС ЕНТЕРПРИСЕС ЕАСТ ДОО, Крушевац.
• У групи минерална ђубрива и оплемењивачи земљишта, остали производи хемијске индустрије комисија је ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР доделила компанији КОНЗУЛ ДОО, НОВИ САД – за висок квалитет простих и сложених ђубрива.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР осваја и БАЦИЛЛОМИX ЦО. ДОО, ВЕТЕРНИК – за врхунски квалитет и укупан асортиман микробиолошких ђубрива у робној групи микробиолошка ђубрива.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР ДЕЛЦО ДОО, НОВИ САД осваја за врхунски квалитет биоцидних препарате
• На оцењивању квалитета семенског материјала биљног порекла Велики шампионски пехар осваја ИНСТИТУТ ЗА РАТАРСТВО И ПОВРТАРСТВО, НОВИ САД – За изузетан квалитет и широк асортиман семенског материјала жита, индустријског и крмног биља.
• Индустрија меса ЦАРНЕX ДОО, ВРБАС – понавља успех, те се за врхунски квалитет и широк асортиман производа и ове године награђује ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР одлази у ПАДИНСКУ СКЕЛУ, а осваја га ИМЛЕК АД – за врло висок квалитет млека, као и широког асортимана ферментисаних и протеинских напитака.
• У категорији пчелињих производа ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР припада књажевачком ТИМОМЕДУ.
• У категорији опреме за пчеларство ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР осваја СЗТР МЕДЕНА ПЛУС, МЕХОВИНЕ
• у категорији средства за прихрану и подстицај развоја пчела, ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР осваја АПИСПЛУС ДОО, ЈАРКОВАЦ.
• Врхунски квалитет тестенине и замрзнутих пекарских производа, у робној групи производи на бази жита и брашна има ЕС КОМЕРЦ ДОО, ПРИЈЕПОЉЕ, те се награђује ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР у групи производи од воћа и поврћа освојила је, баш као и лане ВИТАМИНКА, БАЊА ЛУКА, РЕПУБЛИКА СРПСКА – за врхунски квалитет оцењених производа
• У групи супе, зачини и додаци јелима ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ – за висок квалитет оцењених супа и зачина награђен је МЛАДЕГС ПАК ДОО, ПРЊАВОР, БИХ.
• ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР у групи органских производа осваја НИСХА ДОО, БЕОГРАД – за врхунски квалитет оцењених органских воћних сокова.
• У групи минералне воде и обп, кафа и чај, прошлогодишњи успех понавља ВИТИНКА, ЗВОРНИК, РЕПУБЛИКА СРПСКА, БИХ. ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ награђена је – за врхунски квалитет оцењених производа.
• ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ награђена је КАФА ДОБРО ЈУТРО ДОО, НОВИ САД – за врхунски квалитет кафе. Тако су поновили успех од прошле године.
• СТАМЕВСКИ ДОО, СТАРА ПАЗОВА, ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ награђен за врхунски квалитет и широк асортиман оцењених производа
• ВИНО КАЛЕМ АД, ВЕЛИКА ДРЕНОВА – због врло високог квалитета широког асортимана оцењених розе, белих и црвених вина одлази са ВЕЛИКИМ ШАМПИОНСКИМ ПЕХАРОМ.
• За највиши квалитет великог броја оцењених узорака воћних ракија и ликера ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР у Београд односи ПУРЕ ФРУИТ ДОО.
• Успех понавља и ЈАЈЕ ПРОДУКТ ДОО, Ченеј, а Велики шампионски пехар осваја за врхунски квалитет свежих конзумних јаја.
• ЗРЕЊАНИНСКИ ДИЈАМАНТ ДОО, ВЕЛИКИ ШАМПИОНСКИ ПЕХАР осваја за висок квалитет јестивих биљних уља, маргарина и других масних намаза, мајонеза и производа сродних мајонезу.
• Са признањем „Добар дизајн“ – за изузетно висок ниво индустријског дизајна и корпоративног наступа.са 89. међународног пољопривредног сајма отићи ће АГРОПАНОНКА МТЗ ФИНКЕ, НОВИ САД.

НАЈБОЉИ У АГРОБИЗНИСУ

Комисија је радила у саставу: Председник: Проф. др Радован Пејановић (Фонд за науку Републике Србије)
Чланови: 1. Милан Новаковић, (Начелник Јужнобачког управног округа)
2. др сци.вет.мед. Добрила Јакић Димић, (Научни институт за ветеринарство Србије )
3. Проф.др Драгана Латковић, (Пољопривредни факултет, Нови Сад)
4. Младен Петковић, (Привредна комора Војводине)
5. Доц.др Зоран Чепић, (Факултет техничких наука, Универзитет Нови Сад )
6. Проф.др. Милан Вранеш (Природно -математички факултет, Универзитет Нови Сад )
7. Весна Јовановић, (Радио телевизија Војводине, Нови Сад)
Секретар: Доц.др Бранислав Шојић , (Технолошки факултет, Универзитет Нови Сад )

• ПАТЕНТ ЦО ДОО, МИШИЋЕВО – Најбоље привредно друштво у агробизнису са значајним међународним достигнућима
• СЛАВИША ДАБИЖЉЕВИЋ – ЕМИСИЈА „ОТКОС“, БЕЧЕЈ – Најбоља ТВ емисија у подстицану агробизниса
• РПГ БИЉАНА ЛИШЧЕВИЋ, ГАКОВО – Најбољи млади менаџмент у агрбизнису
• БЕСТ & ЦО ИНТЕРНАТИОНАЛ ГРОУП, ВРБАС – Најбоља ИТ достигнућа у агробизнису – ВИВА СМ компјутер
• БЕСТ & ЦО ИНТЕРНАТИОНАЛ ГРОУП, ВРБАС – Информатичка достигнућа у агробизнису – ВИВА СМ компјутер
• ГРАД КИКИНДА – Најуспешнија локална заједница у подстицању агробизниса
• ВАСТАКО ГРОУП ДОО, БЕОГРАД – Иновација године у агробизнис сектору – Пчеларска СМС вага са системом за заштиту пчелињака од крађе
• НИС, НОВИ САД – Лидер друштвене одговорности у сарадњи са локалним заједницама
• ДУШАН РАДАНОВИЋ, ЧУРУГ – Млади лидер у агробизнису у области ратарства и сточарства
• ДУБРАВКА УЖАР, КУЛА – Најбољи научно-истраживачки рад у агробизнису
• ДАНИЈЕЛ ПЕТКОВИЋ, НОВИ САД – Млади лидер у агробизнису
• ГРАД СОМБОР – Најбољи у спровођењу система заштите животне средине И екологије
• ДАНУБИУС ДОО, – Најбољи у области корпоративних услуга у агробизнисуОПШТИНА ЛОПАРЕ, РЕПУБЛИКА СРПСКА, БИХ – Најуспешнија локална заједница у подстицању агробизниса.
• ЛОКАЛНА АКЦИОНА ГРУПА “ПАНОНСКИ ФИЈАКЕР”, СОМБОР – Најбоља агенција у подстицању агробизниса
• ДЕЈАН ЗЕЈАК, БИЈЕЛО ПОЉЕ, ЦРНА ГОРА – Најбољи научно-истраживачки рад у агробизнису. –
• ЈУГОСЛАВ ТОМИЋ, СТАЈИЋЕВО – Најбоље пољопривредно газдинство
• „ПЕР-АГРО“ ДОО, ЦРВЕНКА – Најбоље привредно друштво у агробизнису са значајним међународним достигнућима
• ГРАД ТРЕБИЊЕ, БиХ – Најуспешнија локална заједница у подстицању агробизниса
• АРОНИЈА ВИТА ДОО, Београд-Лазаревац – Лидер друштвене одговорности међу привредним друштвима у агробизнису
• ИНЕС ПОУЧКИ, ЕЛЕМИР – Најбоље пољопривредно газдинство.
• ЧЕДОМИР КЕЦО – УДРУЖЕЊЕ „АГРОПРОФИТ”, НОВИ САД – Најбоље удружење.

Награда „Петар Давидовић“ је уручена Ђорђу Симовићу, новинару Радио Новог Сада – РТВ.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар