Пољопривредници коначно могу поново да се сусрећу на сајму, прва прилика Сремска Митровица

Аутор: Gdjakovic
532 посета

За тачно месец дана одржаће се први сајам пољопривреде који се одржава након пандемије одржаће се у Сремској Митровици и то званично четврти Агро Сирм 2021. – Сремски пољопривредни сајам. Манифестација је заказана за 9. и 10. јул 2021. године на простору Хиподрома и Хотела Срем у Сремској Митровици.

Агро Сирм ће бити организован на преко 10.000 квадратних метара изложбеног простора а очекује се више од 250 водећих домаћих и светских произвођача различите опреме и производа намењених савременој пољопривредној производњи. Поред изложбеног дела, планиран је и конференцијски програм, који ће обухватити стручна предавања и округле столови на тему финансирања пољопривреде у Србији, пласмана производа на инострана тржишта и примена модерних технологија. Поред тога , посетиоци ће моћи да сазнају новитете о актуелним субвенцијама за набавку опреме и друга улагања.

Сајам Агро Сирм је осмишљен као место окупљања привредних субјеката из области пољопривреде, финансијског сектора, механизације, прехрамбене индустрије, аутомобилске индустрије, сточне хране, туризма и других грана које су повезане са пољопривредом али и великог броја пољопривредника – власника регистрованих пољопривредних газдинстава како из Сремског округа тако и из читаве Србије  и региона а са циљем унапређења пословања и обнове сусрет уживо.

Сајам је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Привредне коморе Србије-Сремског управног округа и Града Сремска Митровица. Оно по чему је ова манифестација јединствена у свету је то да је манифестација у организацији КПЗ Сремска Митровица док је извршни организатор Топ Евентс Теам из Београда.

Очекује се да сајам отвори ресорни министар Бранислав Недимовић а најављена је посета и бројних делегација амбасада и других организација које раде у Србији. Имајући у виду актуелне препоруке сајам ће бити органзиван уз све мере опреза. На сајму ће учествовати и представници фирми и институција из Републике Српске.

Како највљују организатори  генерални спонзор сајма је Компанија ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ, а насајму посетиоци ће видети водеће марке пољопривредне механизације као што су Massey Ferguson, John Dere, Case, Steyr, Kubota, Farmtrac и друге увозни моделе али и они склопљени на линијама у Србији који су посебно занимљиви јер подпадају под готово све субвенције. Поред трактора биће изложена и остала механизација намењена ратарима, воћарима, повртарима и сточарима. На сајму ће се представити и аутомобилски сектор и то Mercedes benz, Toyota i Peugeot који ће пре свега представити гаму доставних возила.

Банке, осигурања , храна и опрема за животиње, наводњавање, противградне мреже опрема за паркове и друге гране пољопривреде само су неке од робних група које ће бити представљене на сајму у Сремској Миртровици.

Да сајам има све већи значај говори чињеница да је значајан број Општина из читаве Србије потврдио организовани долазак пољопривредника и представника локалних самоуправа. 

Srodni tekstovi

Оставите коментар