Поново расту цене стоке у неким регионима

Аутор: Gdjakovic
402 посета

Репортер СТИПС из Краљева евидентирао је раст продајне цене бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма на пијаци живе стоке у овом граду. Доминирао је износ од 370 дин/кг. За разлику од пијаце у кланицама на подручју рашког региона евидентиран је пад откупне цене товних бикова телесне масе пеко 500 кг на доминантних 365 дин/кг. У кланицама на подручју Шапца и околних места на територији мачванског региона забележен је раст откупне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма, пошто је доминирао износ од 760 дин/кг. Приплодне јунице биле су скупље у односу на другу седмицу јануара на пијаци живе стоке у Крагујевцу, пошто је доминирао износ од 210.000 динара по грлу. У продаји их је било пет. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад откупних цена товне јунади телесне масе преко 480 килограма на 340 дин/кг и крава за клање СМ расе на 230 дин/кг. Пад продајне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма на 630 дин/кг и раст цене товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма карактеристика је сточне пијаце у Ужицу за трећу седмицу јануара. Товне бикове СМ расе, телесне масе преко 500 килограма су откупљивали кланичари са подручја нишавског региона по нижим ценама током протекле седмице. Доминирао је износ од 370 дин/кг. Откупна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма износила је 550 дин/кг у кланицама на подручју браничевског региона, док је доминантна откупна цена крава за клање износила 220 дин/кг.

Цене свиња

На пијаци живе стоке у Каљеву дошло је до раста продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 500 дин/кг. Цене осталих категорија свиња биле су на прошлонедељном нивоу. Кланичари са подручја Шапца и осталих места мачванског региона по вишој су цени у односу на претходни период откупљјивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма, пошто је доминирао износ од 650 дин/кг. За разлику од њих нижа је била откупна цена товних свиња, пошто је доминирао износ од 240 дин/кг. Према извештају репортера СТИПС из Крагујевца у току треће недеље јануара текуће године дошло је до раста цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на 530 дин/кг и крмаче за клање на 280 дин/кг. За разлику од њих нижа је била продајна цена товних свиња телесне масе преко 120 килограма на доминантних 260 дин/кг. Прасад телесне масе од 16 до 25 килограма била су јефтинија у односу на претходни период на пијаци живе стоке у Нишу. Наиме доминирао је износ од 550 дин/кг. Пад откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма забележен је у седмици за нама у кланицама на подручју јужнобанатског региона, пошто је доминирао износ од 250 дин/кг, уз просечну понуду грла ове категорије свиња. Откупна цена товних свиња исте категорије била је нижа и у кланицама на подручју Београда, пошто су одгајивачи за откупљена грла добијали, такође, 250 дин/кг. Товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма по нижој су цени откупљивали кланичари са подручја средњебанатског региона. Доминирао је износ од 260 дин/кг. Продајна цена прасади телесне масе до 15 килограма била је нижа у односу на другу седмицу јануара на пијаци живе стоке у Чачку, обзиром да је понуда била боља. Доминирао је износ од 530 дин/кг. Није забележен откуп свиња на подручју моравичкоог рагиона. На сточној пијаци у Пожаревцу и кланицама на подручју браничевског регионе протекле је седмице изостала понуда прасади и осталих категорија свиња.

Цене јагњади о оваца

Доминантна продајна цена јагњади достигла је износ од чак 600 дин/кг на сточној пијаци у Чачку, што указује на раст у износу од 50 дин/кг у односу на другу седмицу јануара. Откупна цена јагњади била је нижа у односу на претходни период у кланицама на подручју рашког региона, пошто су одгајивачи најчешће добијали 500 дин/кг за откупљена грла. Према извештају репортера СТИПС из Смедерева протекле је седмице забележен пад откупних цена јагњади, шиљежади и оваца у кланицама на овом подручју, пошто су за откупљену јагњад одгајивачи добијали најчешће 500 дин/кг, шиљежад 260 дин/кг а за овце 220 дин/кг. На сточној пијаци у овом граду није било промена цена и обима откупа. На сточној пијаци у Крагујевцу дошло је до пада цена јаради на 300 дин/кг, двиски на доминантних 210 дин/кг и оваца на доминантних 200 дин/кг. Оваца и двиски је било двадесетак, а коза око 5 грла. Јагњад су била јефтинија током седмице за нама на сточној пијаци у Ужицу. Наиме доминирао је износ од 570 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар