ПКС тражи да држава реагује због блокада малинара

Аутор: Gdjakovic
596 посета

Привредна комора Србије као недопустиве оцењује блокаде погона неких од највећих откупљивача и извозника малина широм Србије од стране произвођача који нису задовољни овогодишњом откупном ценом, наводи се у саопштењу ПКС које је достављено нашој редакцији.

Након састанка са највећим откупљивачима малина, који је данас одржан у Привредној комори Србије, упућена је молба свим надлежним државним органима да у складу са законом, омогуће несметан рад компанијама које откупљују воће.

– Поједини власници компанија истакли су да су примали претње од стране незадовољних произвођача што ће бити пријављено надлежнима у полицији и правосуђу. ПКС наглашава да је договор произвођача и откупљивача једини начин да малина из Србије сачува своје место на све захтевнијем европском и светском тржишту – наводи се у саопштењу Привредне коморе Србије.

Наводи се и да ће, како би се спречиле различите интерпретације података о тржишту малине, ПКС од августа текуће године на месечном нивоу објављивати све релевантне чињенице о откупним ценама, производњи и извозу малина како у Србији тако и у иностранству, “са циљем да сви произвођачи откупљивачи имају реалну слику о тржишту малине”.

Извор:

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/pks-nedopustive-blokade-kompanija-koje-otkupljuju-maline-u-srbiji/

Srodni tekstovi

Оставите коментар