Отворен 13. Државни пчеларски сајам: Никад већи извоз меда (ФОТО)

Аутор: draganadpetrovic
734 посета

Пчеларство у Србији је у успону и данас имамо највећи извоз меда у историји, рекла је министарка привреде Анђелка Атанасковић отварајући данас 13. Државни пчеларски сајам који се одражава у хали 2 Београдског сајма.

  • Захваљујући озбиљним инспекцијским назорима склонили смо фалсификовани мед са тржишта. Медијском подршком и популаризацијом квалитетног меда дали смо допринос да се ово тржиште развија и шири -поручила је Атанасковић.
    Како је навела, Савез пчеларских организација Србије уз подршку Владе Србије остварује невероватне успехе и то је још један од показатеља да влада води успешну економску политику.
Илустрација: Сајам је отворила министарка привреде Анђелка Атанасковић

Како је нагласила Атанасковић, поред меда, у великом успону је и виноградарство, воћарство и друге гране пољопривреде.

  • Данашњи Сајам има и регионални карактер што је још један добар индикатор за укупну привреду и пољопривреду наше земље. Одавно је позната чињеница да свет и цивилизација не би могли да постоје без пчела, због тога је на нама да бринемо о пчелама, учимо од њих и експлоатишемо оно што оне дају као дар свим људима – а то је мед – додала је Атанасковић.
    Државни пчеларски сајам, 13. по реду организује Савеза пчеларских организација Србије (СПОС). Сајам је изложбеног и продајног карактера, а мед и производи од меда се налазити у посебном делу хале где је улаз бесплатан за посетиоце тако да грађани који желе да купе нешто од пчелињих производа неће морати да плаћају улазнице.
Илустрација: Бесплатан улаз за посетиоце сајма

Осим меда и других пчелињих производа, на сајму може да се набави и комплетна пчеларска опрема и репроматеријали. Своје производе на сајму представља више од 80 домаћих излагача, а током дводневне манифестације биће уприличена и бројна стручна предавања и радионице за саме пчеларе како би унапредили своју производњу.
Сајам ће организовано посетити и пчелари из Црне Горе, Републике Српске и Молдавије.

Извор: ТАЊУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар