Отворен највећи пољопривредни сајам у Шумадији

Аутор: draganadpetrovic
440 посета

Шумадијски сајам пољопривреде, 17. по реду, свечано је отворен данас на крагујевачком сајмишту и трајаће до недеље, 5. септембра. На највећој јесењој смотри аграра јужно од Саве и Дунава представља се више од 100 излагача, како у сајамској хали, тако и на спољашњем делу, а највећи део изложбеног простора заузима механизација, опрема и алат за полјопривреду и сточна грла.

Илустрација: Изложба менахизације / Фото: Facebook страница Шумадијског сајма у Крагујевцу

Свечаном отварању и присутним званицама обратили су су директор Шумадија сајма г-дин Александар Лазовић, државни секретар Министарства пољопривреде г-дин Велимир Станојевић ,
градоначелник града Крагујевац г-дин Никола Дашић, као и директор компаније „Гружа Аграр“ г-дин Мирослав Николић, који су истакли значај овакве манифестације и који прате и помажу одржавање сајма од првог дана.
Највећу јесењу смотру аграра , „17.Шумадијски сајам пољопривреде“ на нашу част и задовољство званично је отворио градоначелник града Крагујевца- Никола Дашић.

Током четвородневне манифестације организују се сточарске и изложбе пернатих и ситних животиња.

У оквиру пратећег програма Сајам пољопривреде организују се стручна предавања и трибине са актуелним темам из области пољопривреде, а припремљен је и богат културно-уметнички програм.

Илустрација: Бесплатан улаз за посетиоце/ Фото: Facebook страница Шумадијског сајма у Крагујевцу

Сајма пољопривреде организује Шумадија сајам уз помоћ бројних спонзора, под покровитељством локалне самоуправе. За све посетиоце обезбеђени су бесплатан паркинг и улаз.

Извор: https://www.infokg.rs/info/otvoren-17-sumadijski-sajam-poljoprivrede-foto.html и Facebook

Srodni tekstovi

Оставите коментар