Прогнозе за сушу нису добре

Аутор: Gdjakovic
361 посета

БАЧКА ПАЛАНКА, 25.новембра (Тањуг) – Представници Дунав осигурања и пољопривредне породичне фирме “Апис аграр” из Бачке Паланке одржали су радионицу о важности осигурања у пољопривредној производњи.

Наташа Новчић Зубац из Дунав осигурања каже да је суша највећи проблем и узрокује 80 одсто штета на усевима.

„Процењује се да ће у временима која долазе последице суше бити још драстичније. Компанија Дунав осигурање тренутно је једина осигуравајућа кућа која пољопривредним произвођачима пружа могућност да осигурају усеве од ризика недостатка влажности земљишта. Сам начин уговарања је врло једноставан и не предвиђа преглед засејаних површина“, истакао је Зубац.

Новина коју Дунав осигурање нуди је и начин утврђивања права на накнаду штете применом индекса који искључује сваку па и најмању субјективност приликом процене. Произвођачима обезбеђује транспарентност и брзу исплату.

„Осигурање је намењено пољопривредним произвођачима на подручју Војводине, Мачве и Београда, а могу га уговорити како правна тако и физичка лица која се баве узгајањем кукуруза , соје и шећерне репе. Полисе осигурања могуће је закључити до 1.јуна. Осигуравајуће покриће тече од 15.јуна до 14. августа. Оно што је важно јесте да се усев може осигурати на 2000 евра по хектару“, наглашава Наташа Новчић Зубац.

 

 

Директор породичне фирме Апис Аграр у Бачкој Паланци,Милан Булајић, већ пет година сарађује са компанијом Дунав осигурање.

„Без осигурања наших усева не можемо замислити било какву озбиљну пољопривредну производњу. Тако знамо да ништа не може да нас изненади и да ћемо на крају године имати сигурну добит. Сарадња са Дунав осигурањем траје већ пет година. Имали смо велике штете због града и због суше и задовољни смо брзином процене и исплаћеним износом.У нашем газдинству осигурање је редовна мера без које не почињемо производњу“, каже Булајић.

Компанија Дунав осигурање већ десет година негује сусрете са пољопривредницима.

Многи произвођачи се на оваквим радионицама едукују о заштити финансијске добити и одлуче да осигурају пословање.

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар