Осигурање винограда – сигурност која значи

Аутор: Gdjakovic
583 посета

Друга по реду радионица у организацији АГРОПРЕСС-а и компаније Дунав осигурање је одржана је у нишавском округу, односно у Сврљигу. Повод да се баш овде организује радионица је то што је Бора Јовић, власник винарије и виноградарске производње, донео одлуку да по први пут осигура винограде.

„Свети Трифун је дан када ми обележавамо почетак нове сезоне резидбом чокота. Ми смо се за овај дан одлучили да кренемо у нешто ново а то је да осигурамо наше засаде и смањимо наше страхове у вези са могућом штетом“ нагласио је господин Јовић.

Бора Јовић, власник винарије МАЛЧА

Бојан Павловић, пољопривредник из села Радомировац код Сврљига има засад вишње на 15 хектара. Каже да већ пет година осигурава своју производњу у компанији Дунав:“ Ја сам задовољан проценом штете и динамиком исплате, проширићу површине које осигуравам и наставити сарадњу са Дунавом“.

Бојан Павловић, пољопривредник из села Радомировац код Сврљига

Он је захвалан и локалној самоуправи у Сврљигу јер поред министарства пољопривреде такође субвенционише осигурање.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић каже да су овакве радионице корисне и да их треба организовати у целој Србији јер још увек није развијена свест о потреби осигурања пољопривредне производње: „Министарство пољопривреде је у 2021. години исплатило преко 1,5 милијарди динара за субвенције осигурања пољопривреде и то на рачуне скоро тридесет хиљада пољопривредника“.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић каже да је осигурање препознато као важна мера коју треба подстицати јер је Сврљиг сиромашна општина која није у могућности да помогне произвођачима у случају штете. Због тога ова локална самоуправа са четрдесет посто додатне субвенције подстиче осигурање пољопривреде.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић

У име компаније Дунав осигурање обратио се Милан Јовић, шеф интерне продаје у ГФ Ниш :“Основни ризици који се могу уговорити су пожар, град и гром. Осигуравамо како биљну тако и сточарску производњу и наш мотив није профит већ пре свега заштитта од ризика.

Милан Јовић, шеф интерне продаје у Дунав осигурању – ГФ Ниш

АГРОПРЕСС и Дунав осигурање већ десет година заједнички раде на афирмацији осигурања пољопривреде и до сада је организовано преко стотину радионица.

Srodni tekstovi

Оставите коментар