ДДОР на Златибору представља иновације осигурања у пољопривреди: Дигитализација као предуслов за одрживи развој пољопривреде

Аутор: draganadpetrovic
262 посета

ДДОР осигурање наставља да оправдава позицију кључне институције пружања подршке у обезбеђивању пољопривредне производње, као и свих чинилаца комплетног агро ланца производње, прераде, складиштења и дистрибуције пољопривредних и прехрамбених производа тако да ће и ове године представити понуду осигурања на традиционалном 57. Саветовању агронома и пољопривредника Србије на Златибору у организацији Института за ратарство и повртарство из Новог Сада. Уз овај догађај, компанија ће учествовати и на 49. Симпозијуму
пољопривредна техника у организацији дугогодишњег партнера – Задружног савеза Војводине.
Сви учесници оба догађаја имаће прилику да добију све информације о могућностима осигурања како усева и плодова, тако и животиња и пољопривредне механизације као и да се упознају са новим могућностима дигиталне платформе DDOR TERRA намењене бржој и ефикаснијој пријави, процени и ликвидацији штета на усевима и плодовима.

Илустрација: ДДОР је лидер у осигурању свих чланова агро-ланца у последњих 5 година
Да подсетимо, од како је 2021. године пуштена у рад платформа DDOR TERRA, развијена у сарадњи са Институтом БиоСенс из Новог Сада, процес пријаве штетних догађаја омогућен је свим осигураницима ДДОР-а са њихове њиве или из воћњака. Истовремено, употребом најсавременијих сателитских снимака обрадивих површина могуће је са већом прецизношћу урадити процену насталих оштећења у случају невремена, града или олује. Детаљи ових процеса биће представљени учесницима Саветовања агронома и пољопривредника на посебној презентацији 1.фебруара у 12.30 часова.
Апликација DDOR TERRA је бесплатна за све осигуранике ДДОР-а са полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна за преузимање на Google Play продавиници. Ова иницијатива потврђује друштвену одговорност ДДОР-а као лидера у осигурању свих чланова агро-ланца уз чињеницу да је у последњих 5 година ово друштво исплатило штете у укупном износу од више од 3,9 милијарде динара. Компанија ДДОР осигурање оснивач је и члан AgTech SuperKlastera насталог на иницијативу Привредне коморе Србије у оквиру програма Srbija Inovira. Део је ове иницијативе препознајуц́и значај дигитализације у агробизнису и како би пренело деценијама стицано искуство у осигурању као и најбољу праксу матичне компаније Unipol групе.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар