Апликација ДДОР TERRA убрзава поступак исплате штета

Аутор: draganadpetrovic
640 посета

Платформа ДДОР TERRA пољопривредним произвођачима омогућава пријаву штете одмах по
настанку нежељеног догађаја и то са њихове њиве или из воћњака. Пратец́и трендове како дигиталних
навика корисника, тако и повец́аног ризика од штета у пољопривреди изазваних природним
катастрофама, ДДОР осигурање је у сарадњи са БиоСенс институтом развило посебну мобилну
апликацију ДДОР TERRA. Помоћу ове платформе, поступак процене штета је бржи, једноставнији и
ефикаснији, а произвођачи брже могу да наставе са радом. Апликација је бесплатна за све осигуранике
ДДОР-а, са полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна је за преузимање на
Гоогле Плаy продавници. Ова иницијатива потврђује друштвену одговорност ДДОР-а као лидера у
осигурању свих чланова агро-ланца.

Поздрављајући присутне, Зоран Семеновић, председник Општине Шид је рекао: „Наша Општина годинаманапредује и настоји да се се побрине за све становнике тиме што ће обезбедити инфраструктуру и бољеуслове живота и рада. Наш значајан партнер је и ДДОР осигурање, које годинама помаже и реагује уситуацијама када је то потребно. Ми смо општина у којој се велики број људи бави пољопривредом и због тога ми је драго што можемо данас да видимо да се и у пољопривреди прати тренд дигитализације.
Сигуран сам да ће бити прилике да се уверимо да ће бити од користи нашим суграђанима.“
„ДДОР осигурање је инстуција од поверења у овим крајевима. Поред класичних врста осигурања
намењених становништву и привреди, нашој кући поверење указује значајан број како примарних
пољопривредних произвођача тако и других представника агро ланца. Изградња оваквог поверења
заснована је на чињеници да ми испуњавамо нашу сврху, а то је брига о континуитету пословања наших клијената, тј. Исплати штете. Само у 2020. години, у Срему смо исплатили 104 милиона динара оштећеним пољопривредницима. Нова апликација биће од великог значаја јер ће олакшати и убрзати процес пријаве штете. Ово је још један показатељ да поред изузетно квалитетне понуде и ширине покрића бринемо и томе да клијенти добију врхунски ниво услуге-изјавио је Душко Клисурић, регионални директор продаје ДДОР осигурања.

Илустрација: Душко Клисуриц, мр Јелена Несторов, секретар Задружног савеза Војводине и Зоран Семеновић, председник општине Шид


„ДДОР осигурање и Задружни савез Војводине имају дугогодишњу пословну сарадњу, чији је циљ да
заједнички утичемо на повећање степена едукације и културе осигурања у пољопривреди, што нашим
чланицама, земљорадничким задругама и њиховим задругарима, доноси већу сигурност у производњи. Коришћење услуга осигурања у пољопривреди код произвођача је од великог значаја и за земљорадничке задруге, које уговарају пољопривредну производњу са њима, јер ће поред произвођача, негативне ефекте изостанка приноса или смањеног приноса у производњи, једнако сносити и задруга, кроз немогућност произвођача да се раздужи задрузи. Биће нам драго да данас чујемо какве иновације у услугама је припремио ДДОР у сарадњи са БИОСЕНС-ом и надамо се да ће и ова нова услуга нашим заједничким акцијама унапредити сектор осигурања у пољопривреди, како код земљорадничких задруга, тако и код њихових чланова – задругара и коопераната- рекла је мр Јелена Несторов, секретар Задружног савеза Војводине.

Илустрација: Миљана Вујасиновић руководилац Центра за развој производа Института БиоСенс

„Институт БиоСенс је мултидисциплинарни институт, пионир дигиталне трансформације пољопривреде у Србији. Тежи да домаћем, али и светском пољопривредном сектору пружи врхунска дигитална решења. Многобројни национални и интернационални пројекти и награде су заштитни знак Института. БиоСенс снажно подржава трансфер знања и стварање јаких веза између науке и привреде кроз стратешка партнерства и подстицаање укључивања компанија у процес дигитализације. Заједно са ДДОР-ом, једном од водећих осигуравајучих компанија у Србији, која је препознала важност дигитализацје осигурања у пољопривреди, развили смо платформу ДДОР TERRA. Кроз ову платформу, процес осигурања добија потпуно другу димензију – омогучава транспарентност, брзу комуникацију, активно укључује пољопривреднике у процес обраде штета. Овај пројекат представља значајне кораке на дугом путу дигитализације пољопривреде” изјавила је Миљана Вујасиновић, руководилац Центра за развој производа Института БиоСенс.
„ДДОР TERRA представља још један корак у значајном процесу наше дигитализације, чији је циљ
унапређење квалитета услуга које пружамо нашим клијентима. Исплата штете јесте најзначајнији
тренутак у нашем пословању и због тога смо одлучили да овај процес поједноставимо и дигитализујемо. Са друге стране, пољопривреда је изузетно значајна индустрија и у овом делу Србије сарађујемо са великим бројем клијентата. Свакако је осигурање усева и плодова сегмент који је више заступљен и тиме је ДДОР ТЕРРА битна за већи број корисника. Поред тога, имамо и велики број клијената који осигуравају свој сточни фонд те смо и за њих увели нове пакете производа са основним и допунским покрићима, прилагођене специфичностима потреба сваког произвођача“-изјавио је Лазар Богдановић, директор Сектора за осигурање пољопривреде ДДОР осигурања.
ДДОР TERRA је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима који од сада могу да на свом паметном телефону имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и да брзо и лако пријаве штету на свом пољу или воц́њаку. Апликација је развијена са Институтом БиоСенс, европским лидером у развоју агротехнолошких решења и користи најсавременије ГИС (Географски информациони систем) моделе за пријаву и процену штете, употребом сателитских фотографија и напредних филтера за одабрану парцелу са осигураним усевима или плодовима, те прати њихов раст и напредак до термина за жетву. Читав апликативни систем обезбеђује јаснију процену ризика, а у случају штете прецизније квантификовање губитака. На овај начин, поред брзине и тачности, ДДОР TERRA убрзава поступак процене и ликвидације штете.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар