Од киселог купуса направила уносан бизнис, не може да укисели колико може да прода

Аутор: draganadpetrovic
270 посета

Српске славе нема без сарме, а сарме без киселог купуса – никако! Јер ко неће месо, него посну, зна се шта иде али без киселог купуса не иде.

Пошто је то једна од најтраженијих намирница у зимском периоду, не само због домаће трпезе, него и здравља, а богами и мамурлука за шта је расол познат лек, домаћице и продавачице на пијаци ове године уболе су понуду 100 одсто.

Која се решила да ове сезоне од домаћег киселог купуса прави бизнис, добро је изабрала јер је реч о инвестицији која се, како тврде на обреновачкој пијаци, и те како исплати – пошто не могу да укиселе колико могу да продају.

Једна од продавачица на тезги у Обреновцу каже да продаја иде одлично, да се кисели купус тражи и како главица и као лиска, па додаје и да рибанац иде одлично! Цена је 200 динара за килограм и једног и другог што је мало ниже него прошле године кад је била 250.

Кисели купус је једна од најпродаванијих намирница у зимском периоду, подсећа обреновачки РТВ Маг.

Домаћице које немају ни кацу, ни камен, а вероватно ни искуства, могу на пијаци да пазаре готов производ и очас посла завију пуну шерпу сарми.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4295972/ne-zna-se-sta-bolje-ide-glavice-il-liske-obrenovcanka-od-kiselog-kupusa-napravila-biznis-evo-koliko-ceni-kilo-a-ukiselila-tone

ФОТО: Printscreen Youtube/ ТВ Маг

Srodni tekstovi

Оставите коментар