Одржана прва едукативна аграрна конференција „Пољопривредник нове генерације“

Аутор: draganadpetrovic
355 посета

Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Сенад Махмутовић присуствовао је првој едукативној аграрној конференцији „Пољопривредник нове генерације“ и том приликом нагласио да Министарство у наредну календарску годину улази са буџетом од 62 милијарде динара, што је готово 18 одсто више него ове године.

„Један од приоритета министарства су инвестиције, за чију намену је знатно повећан износ средстава“, казао је Махмутовић и додао да ће Министарство пољопривреде и у 2022. години расписати конкурс сличан последњем када је подршку добило готово 3.000 младих пољопривредника, али уз иновације на бази анализе ефеката реализованог пројекта.

Илустрација: Циљ је да се пољопривреднци едукују у домену нових конкурсних линија

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић поручио је да ће пољопривредници у АП Војводини у следећој години на располагању имати знатно више новца него у 2021. и додао да аграрни буџет за 2022. износи 8,3 милијарде динара. Божић је казао да ће се кроз бројне конкурсне линије наставити са значајном подршком пољопривредницима.

Он је истако значај конференције и поручио да је циљ да се пољопривредници едукују у домену нових конкурсних линија, извора финансирања, осигурања пољопривредне производње, набавке нових машина и опреме и друго.

Илустрација: Приоритет министарства је повећање инвестиција

У оквиру конференције одржаној у Новом Саду, коју је уз подршку Покрајинског секретаријата организовало Завичајно друштво „Фрушкогорје“, уручена су и признања „Пољопривредник нове генерације“. Признања је добило десет младих пољопривредника из АП Војводине: Душан Радојичић (Јазак), Душан Радановић (Чуруг), Тихомир Туфегџић (Салаш Ноћајски), Горан Ковачевић (Хетин), Стефан Глигорић (Манђелос), Ђорђе Ђукић (Госпођинци), Александар Цесник (Сланкаменачки Виногради), Саво Квргић (Турија), Нандор Вереш (Неузина), Милан Маринковић (Руменка).

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/odrzana-prva-edukativna-agrarna-konferencija-poljoprivrednik-nove-generacije/

Srodni tekstovi

Оставите коментар