Одлична вест за произвођаче вишања уочи бербе 2021. године

Аутор: Gdjakovic
530 посета

Председник општине Мерошина Саша Јовановић каже да ће предузеће Воћар из Мерошине, који је купила грчка Агрифреда, после осам година стечаја почети дафункционише и да ће воћари моћи да повећају производњу облачинске вишње.

Агрифреда купила је Воћар из Мерошине преко своје фирме „Воцаресцар“, казао је Јовановић Танјугу и додао да је поступак продаје обавила Агенција за лиценцирање стечајних управника, да је потписан уговор и да ће данас бити обављена примопредаја.

Агенција је објавила крајем маја да је за куповину Друштвеног предузеца „Воћар“ у стечају из

Мерошине понуђено 23,4 милиона динара, што је 10 пута мање од процењене вредности, као и да је потенцијални купац фирма „Воцаресцар“ доо из Београда. Пошто је понуђена цена била испод половине процењене вредности коначну одлуку о продаји требало је да донесе Одбор поверилаца Воћара.

 „Нама је циљ да Воћар, који је био осам година у стечају и није функционисао, опет ради. Имамо отежани пласман наше познате облачинске вишње, пошто највећи део заврши у Осечини, Пироту и Владичином Хану, јер на територији целог Нишавског округа немамо смештајне и прерађивачке капацитете“, навео је Јовановић. Каже да ће воћари из мерошинског краја моћи да повећају производњу и поврате стари сајај облачинској вишњи. „Реч је о изузетно добростојећој грчкој фирми, која је прошлу годину завршила са 40 милиона евра у плусу“, навео је председник општине Мерошина. Додао је да ће општина видети са новим власницима Воћара шта може да учини за то предузеће.

Бранислав Недимовић, министар у Влади Србије

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је саопштио да је позната грчка компанија Агрифреда купила предузеће Воћар из Мерошине и да ће тај посао решити проблем откупа вишања, пошто је претходних година било много више вишања у понуди него капацитета у хладњачама и прерађивачком сектору. Имовину Воћара чине хладњача, зграде, магацини, породична стамбена зграда и земљиште.

Извор: (Танјуг)

Srodni tekstovi

2 коментари

Tatjana miljkovic 14. јун 2021. - 18:32

Imam tresnju plodovi su krupni i kvalitet nemam gde da je predam

Одговори
Tatjana miljkovic 14. јун 2021. - 18:34

Imam tresnju sorta karmen kvalitet je 1 klasa nemam gde da je prodam

Одговори

Оставите коментар