Нови Сад: Младим пољопривредницима бесповратно до 1,4 милиона динара – конкурс је у току

Аутор: Gdjakovic
669 посета

Расписан је други јавни позив за подршку младима у руралним подручјима на територији Града Новог Сада у 2023. години, а укупна издвојена средства су 21.173.000 динара. Бесповратна средства која се додељују по овом позиву намењена су за подршку инвестицијама за развој и унапређење у сектору производње поврћа, воћа, грожђа и цвећа, наводи се у Позиву објављеном на сајту Града Новог Сада.
Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по другом јавном позиву у којој може бити више предмета набавке, а максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може прећи 1.400.000 динара.


Право на подстицаје остварује физичко лице – носилац породичног пољопривредног газдинства у активном статусу у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ) ако је газдинство први пут регистровано у РПГ, а подносилац пријаве уписан као носилац породичног пољопривредног газдинства након 1. јануара 2022. године, а најкасније до дана објављивања овог јавног позива, као и да није било никаквих статусних промена у РПГ од дана објављивања позива.
Такође, потребно је да подносилац пријаве има навршених 18 година, али не више од 40 година старости, као и да није користио средства за подршку младима у руралним подручјима. Како се наводи у Позиву, средства могу бити опредељена за набавку нове опреме и машина за примарну производњу биљака у заштићеном простору, затим за набавку нове опреме и машина за примарну производњу поврћа и цвећа као и убирање воћа, грожђа, поврћа и цвећа.
Такође, могуће је аплицирати за средства за набавку нове опреме и машина за обраду земљишта, заштиту биљака (од болести, корова и штеточина), прихрањивање/ђубрење и транспорт примарних пољопривредних производа.
Набавка нове опреме и машина за наводњавање усева у примарној биљној пољопривредној производњи такође се може навести у документацији за аплицирање.
Пријаве са конкурсном документацијом се подносе на писарници Градске управе за опште послове у Градској кући у Новом Саду, а рок је 19. септембар до 20.00 сати. Детаљи конкурса налазе се у документу Другог јавног позива који је објављен на сајту Града Новог Сада.

https://www.novisad.rs/ii-javni-poziv-za-dodelu-sredstava-za-podrshku-mladima-u-ruralnim-podruchjima-na-teritoriji-grada–0

Извор:

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/za-podrsku-mladim-poljoprivrednicima-novi-sad-izdvaja-21-milion-dinara_1473095.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар