Нова правила за пољопривреднике – ево како сипати гориво на НИС-у

Аутор: Gdjakovic
696 посета

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, којом је пољопривредним произвођачима омогућена куповина евро дизела на станицама Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад по максималној цени од 179 динара, а уз употребу картица издатих регистрованим газдинствима, у максималној количини до 400 литара.

Представљамо вам четири врхунска производа са сајма ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Влада је саопштила да је уредба измењена како би се смањили високи трошкови са којима се суочавају пољопривредни произвођачи и обезбедило спровођење свих потребних агротехничких операција. Имајући у виду тежак положај пољопривредних произвођача и високе цене репроматеријала на тржишту, Влада Србије је, на иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, повећала максималну количину горива коју пољопривредници могу да купе по нижој цени, наведено је у саопштењу владе.

Шипак се одлично продаје а добра је и зарада. Улагање по хектару као за два хектара пшенице

 

Srodni tekstovi

14 коментари

Деда Сава 1. децембар 2023. - 13:54

УХ, сунца ми, Влада Србије откри да је месец мало округао, па мало као срп !? Ако смем да питам Владу Србије? Ако на територији општине нема НИС пумпе где ми да се снабдевамо дизелом.? Тридесетак километара у другу општину и то у центар града, оставити новац тој локалној самоуправи и стварати гужве у градском саобраћају! Да подсетим Ову Владу,у прошлом Веку неколико деценија скоро свако село у општини имало је цистерне за дизел при З.Задругама . Нисмо требали да се малтретирамо као данас,да то мало милостиње кроз педесет шесдесет километара,амотртизацију и време изгубимо. Господо из владе зашто сте забранили употребу ових цистерни и зашто нам загорчавате живот на селу ?

Одговори
Dragan 1. децембар 2023. - 17:17

E moj deda Savo da te pitam nesto. Sta ce ti 400l dizela pi ceni od 179din. u zimskom periodu kada nista ne radis? Za privatni autopark koji imate pa da se dzabe vozikate ili za preprodaju? Sto se cisterni tice…tu bi morala da bude vojna mrtva straza obzirom kolike ste postenjacine. Cut bre tamo seljaci zive ko bubreg u loju! Upamti…ja nisam u gradu i znam sta pricam i ne lazem!!!

Одговори
Ja 1. децембар 2023. - 19:14

Zašto se ti onda ne baviš poljoprivredom ako misliš da je to lako? Idiote beskičmeni!

Одговори
Mile 3. децембар 2023. - 09:35

Mile 22

Одговори
Brale 2. децембар 2023. - 11:18

Eee moj Dragane ako zivis na selu trebao bi da znas da je vreme zimskog oranja i najveca potrosnja dizela u godini ako zivis ko bubreg u loju na selu znaci da se ne bavis poljoprivredom verovatno trange frange poslovi a maska je selo zato se pokri usima i cuti ne prosipaj gluposti

Одговори
Dejan 2. децембар 2023. - 11:18

Uništili su Zadruge svesno,zato više nemate pumpe u ZZ.

Одговори
Деда Сава 2. децембар 2023. - 13:31

Дете,пошто ми постави неколико питања да ти одговорим. Твој коментар нема појма што се тиче села и пољопривреде у њему. Овако нешто може да пише,сендвичар или потрчко ових на власти, одаје те,,,ЋУТ бре тамо,,,то је њихова култура комуникације са нама сељацима. Што се тиче цистерни, више деценија није их чувао нико,биле су у центру села. Пођемо на орање наточимо дизел и идемо на њиву. Е,били смо господа другови а не као сада, милостиња пред изборе,канте овакве и онаке,па четрдесет педесет километара у центар града за дизел. У овој земљи постоји само НИС и СНС, друге пумпе не постоје. Што се тиче тренутног.живота код мене на селу,,,милина,,, школе се затварају.месне канцеларије такође једино остао поп и ми старији. Млади узимају страна држављанства и беже ван,ови други беже у град, вероватно неће да живе, како написасте,,,ко бубрег у лоју,,.

Одговори
Деда Сава 2. децембар 2023. - 13:41

Дете,пошто ми постави неколико питања да ти одговорим. Твој коментар нема појма што се тиче села и пољопривреде у њему. Овако нешто може да пише,сендвичар или потрчко ових на власти, одаје те,,,ЋУТ бре тамо,,,то је њихова култура комуникације са нама сељацима. Што се тиче цистерни, више деценија није их чувао нико,биле су у центру села. Пођемо на орање наточимо дизел и идемо на њиву. Е,били смо господа другови а не као сада, милостиња пред изборе,канте овакве и онаке,па четрдесет педесет километара у центар града за дизел. У овој земљи постоји само НИС и СНС, друге пумпе не постоје. Што се тиче тренутног.живота код мене на селу,,,милина,,, школе се затварају.месне канцеларије такође једино остао поп и ми старији. Млади узимају страна држављанства и беже ван,ови други беже у град, вероватно неће да живе, како написасте,,,ко бубрег у лоју,,. Извините ово је одговор на коментар,,, Драгана, што не смете да објавите,ако је коментар у стилу лајао против династије из доба Б.Нушића,ту смо где смо и слик слободе медија.

Одговори
Kopernik 2. децембар 2023. - 18:19

Dragane, da Bog da uvek živeo tako dobro kao pravi poljoprivrednik.
Zar je moguće da je toliko zlobe i zavisti zavladalo. A što je najgore nema se na čemu zavideti niti biti zloban. Ona naša,
“ Nek komšiji crkne krava. . .“

Одговори
Bivšizvezdaš 2. децембар 2023. - 17:42

To nije gorivo bez akcize. Šta smo dobili, 10% jeftinije od maloprodajne cene.

Одговори
Kopernik 2. децембар 2023. - 18:24

Svaka čast deda Savo!

Одговори
Kopernik 2. децембар 2023. - 18:39

Dragane, da Bog da uvek živeo tako dobro kao pravi poljoprivrednik.
Zar je moguće da je toliko zlobe i zavisti zavladalo. A što je najgore nema se na čemu zavideti niti biti zloban. Ona naša,
“ Nek komšiji crkne krava. . .“

Одговори
marko 2. децембар 2023. - 21:57

evo ovako ja sam ove god propo na zemlji i u znak protesta ostavio sam zemlju neka se odmara nista posle zetve nisam dirao a vi i dalje terajte imace oni koga da jebu i sta da prodaju a ja necu tudjoj guzici zgodu praviti a necu ni gladan biti pozzz

Одговори
Milutin 3. децембар 2023. - 10:52

Poštovani paori,
Zašto ste pristali na samo malo jeftinije gorivo, kada ste tražili dizel bez akcize? Kako ste prihvatili da se ne reše mesta isporuka, ili količina sipanja u jednom točenju? Ne razumem ovo 400 litara? Koliko goriva možete kupiti po toj „povoljnijoj“ ceni za hektar obradive površine na godišnjem(mesečnom, dnevnom…) nivou. Opet su vas „eksperti“ iz vlade ubedili da oni bolje znaju i obećali da će biti sve dobro, samo da se vi sklonite sa puteva. Džaba dobri, pojedinačni, potezi i podrška javnosti, kada je rezultat ovakav. A, to sa novinarima…, ne bih komentarisao. Obrukali ste se. Našli su među vama i one sa kojima se „lako dogovore“.

Одговори

Оставите коментар