НЛБ Банка и Комерцијална банка подсећају: ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ КРЕДИТЕ ДО 1. НОВЕМБРА

Аутор: draganadpetrovic
716 посета

Београд, 15. октобар 2021– НЛБ Банка и Комерцијална банка, чланице НЛБ Групе, позвале су све заинтересоване пољопривреднике да искористе преостало време до истека рока и да до 1. новембра поднесу захтев за кредитирање уз субвенцију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Банке лидери у реализацији ове врсте пласмана, подсетиле су да су кредити уз субвенцију намењени набавци пољопривредне механизације и опреме, репроматеријала, као и биљној и сточарској производњи регистрованих пољопривредних газдинстава.

Одобравају се у износу до шест милиона динара за физичка лица или предузетнике, односно до 18 милиона динара за правна лица, уз фиксну каматну стопу и рок отплате до 60 месеци, у зависности од намене кредита.

Илсутрација: Из архиве Агробизнис магазина

Циљ им је да подстакну инвестициона улагања у развој сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, као и да кроз посебне погодности додатно подстакну газдинства на подручјима са отежаним условима рада, особе до 40 година старости, као и жене, носиоце пољопривредних газдинстава.

НЛБ Банка и Комерцијална банка ове године су од почетка програма одобриле више од 900 кредита у износу већем од 2,3 милијарди динара што је готово 43 одсто укупног исплаћеног износа субвенционисаних кредита.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар