Нећете веровати шта су све пољопривредници добили након протеста!

Аутор: Gdjakovic
518 посета

У преговорима су учествовали председница Владе Србије Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали и министарка пољопривреде Јелена Танасковић.

Министарство пољопривреде обавезало се да ће:

– Повећати основне подстицаје за биљну производњу (по хектару) са 9.000 на 18.000 динара у 2023. години

– Подићи максималну границу површине обрадивог пољопривредног земљишта од 20 хектара, прописану за остваривање права на основне подстицаје за биљну производњу на 100 хектара, почев од првог јануара 2024. године

– Повећати премију за млеко са 15 на 19 динара по литру

– Повећати подстицаје за квалитетне приплодне млечне краве са 30.000 на 40.000 динара по грлу

Позивница за догађај

– Укинути 50 одсто накнаде за одводњавање за текућу и потпуно за наредну годину

– Спровести анализу контроле увоза млека и млечних производа

– Интензивно наставити комуникацију са произвођачима млека

– Регулисати тржиште увођењем квота за произвођаче, прерађиваче и увознике млека

– Пронаћи решење за откуп млека произвођачима којима је откуп отказан

– Спровести анализу тржишта у погледу уређења житарица

– Увести тзв. плави дизел који се односи на олакшице у висини акцизе на 100 литара дизел горива по хектару, за све уписане површине у Регистру пољопривредних газдинстава

– Учесници протеста пољопривредника бити изузети, односно неће бити процесуирани уколико су кажњавани на протесту пољопривредника

– Наставити преговоре око будућег аграрног буџета, нове аграрне политике и политике субвенција у најкраћем могућем року

Такође, овим споразумом пољопривредници потписници обавезали су се да ће се повући са улица и да ће се комуникација са Министарством наставити у будуће мирним путем.

 

Документ је потписан са Иницијативом за опстанак пољопривредника Србије, Удружењем произвођача млека „Наше млеко“, Удружењем Пољопривредних произвођача Суботице, Удружењем „СТИГ“ Пожаревац, Удружењем „За спас и опстанак сточара западне Србије“, Савезом Удружења пољопривредника Баната и Удружењем произвођача млека Шумадије и Поморавља „Адрани“.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде омогућиће пољопривредницима којима су млекаре отказале откуп млека да се пријаве на број 011/302 01 00, 011/302 01 01, 011/302 01 18.

 

Све пријаве биће евидентиране и интензивно ће се радити на решавању тог питања и проналажења решења за пласман њиховог производа.

Извор: https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/danas-otkriva-sta-tacno-pise-u-sporazumu-koju-je-deo-poljoprivrednika-potpisao-sa-ministarstvom/

Srodni tekstovi

9 коментари

Лома 23. мај 2023. - 05:16

Нема повлачења банду треба растурити.Привреду су уништили а пољопривреда им је била следећа.Са гладним народом је најлакше манипулисати.Србоја са поламолиона хектара обрадиве земље може да храни целу Европу.Продају земљу странцима наравно тајно због тога се и урушавала производња хране како би и остатак ораница узели буде зашто.Ту предњачи усташкокомунистичка банда са њиховим потомцима.Матијевбићима,Костићима,Мишковићима и осталом булументом из Толстојева који себе називају привредницима а уствари су пројектовани државни лопови.Србија том олоши мора стати на пут растурити југославенско спортско друштво Партизан место њиховог окупљања.Њих све процесуирани а сву нелегално стечену имовину одузети.Док се то не уради Србија се неће ослободити ропства које траје од 45до данашњег дана.

Одговори
Sylvia 23. мај 2023. - 09:35

Obećano a ne dobijeno😃

Одговори
Vlada Kovačević 23. мај 2023. - 12:59

Malo dobili i to na papiru…a veći deo nejasna obećanja…..čisto da se kupi mir do izbora!
Neće ova lopovska bagra opteretiti bogate i tajkune,neće skresati abnormalnu i rasipničku javnu potrošnju, neće stegnuti kriminalce i uzurpatore,bahate investitore, a naročito ne svoj kadar!
Ovaj deo gde će se mirnim putem rešavati buduće problemi je najveći poraz ovih “ dogovora“!
Selo se bukvalno planski zapostavlja pod veštim plaštom neke brige i ulaganja, a shodno tome i propada!Treba proći malo po selima,popričati i sa malim i velikim proizvodjačima, pa da vidite kakva je to beda i muka po Srbiji!
Nije njima u interesu da Srbija sama proizvodi hranu za svoj narod a pride i da izvozi, već da se uvozi modifikovana budjava hrana sa zapada, a sve zbog koverti koje zapadne kompanije i političari guraju u džep Vučiću i njegovoj sekti!
Opet su poljoprivrednici ispali naivni,za 2-3 godine će tek videti šta su radili!

Одговори
Djordje 23. мај 2023. - 17:08

Postovani, ja sam isto poljoprivrednik kao i ovi sto su dobili sve ovo.
Pre svega, ja skoro da nista kao poljoprivrednik nisam dobio sem üo hektaru..
Nemam ni krave, ni mleko ,noti 100he njiva. Itd. Imam OVCE za koje su subvencije 5500din po grlu i koja nece biti povecana, a sve ste povecali od svinja ,krava, itd…
Subvencija za ovcu sto kazete da je 7000 din. Nije. Jer ta ovca kosta 1500 din maticnu sluzbu!!!!! A sa 5500din odgajajte vi ovcu cele godine u jasle pa da vidimo ko ce vecu minus da ima. MAJKO SRBIJIO!

Одговори
Katarina 23. мај 2023. - 13:16

Sramota,kakav naslov!Sramota za državu sto su namuceni poljoprivrednici morali da mole za to!Poštenog čoveka je lako preveslati.

Одговори
Guđži 23. мај 2023. - 15:19

Samo da preguraju 26 maj bez blokada puteva, a posle sve po starom!

Одговори
Djordje 23. мај 2023. - 17:09

Postovani, ja sam isto poljoprivrednik kao i ovi sto su dobili sve ovo.
Pre svega, ja skoro da nista kao poljoprivrednik nisam dobio sem üo hektaru..
Nemam ni krave, ni mleko ,noti 100he njiva. Itd. Imam OVCE za koje su subvencije 5500din po grlu i koja nece biti povecana, a sve ste povecali od svinja ,krava, itd…
Subvencija za ovcu sto kazete da je 7000 din. Nije. Jer ta ovca kosta 1500 din maticnu sluzbu!!!!! A sa 5500din odgajajte vi ovcu cele godine u jasle pa da vidimo ko ce vecu minus da ima. MAJKO SRBIJIO!

Одговори
Covek 23. мај 2023. - 19:10

Namučeni poljoprivrednici,hahaha đavola namučeni,ne zna se koji je bogatiji od njih,sve bi đžaba da dobiju i povraćaje razne i subvencije i dizel bez akciza da bi sipali u njihove đžipčine koje teraju i svašta nešto još ako može.svi ovi koji su blokirali običan radni narod su tajkuni prve klase,kuće kao zamkove,vozne parkove i Ilon Mask bi im pozavideo,rade na desetine i stotine hektara,kupuju zemlju bez obzira na cenu

Одговори
Dejan Subakov 24. мај 2023. - 04:56

Preispitaj se , tvoj problem je što si nečovek .

Одговори

Оставите коментар