Неки се жале на цену, а други већ траже раднике и нуде лепу зараду

Аутор: Gdjakovic
415 посета

И док многи малинари муче велику муку са наплаћивањем дугова и преосталим залихама црвеног злата, неки се већ увелико спремају за нову сезону.

Иако је тек април, не желећи ништа да препусти случају, Владе Марковић из Чачка који закупљује малињаке у селима Радаљево и Трешњица, већ је објавио оглас да тражи бераче малина за предстојећу сезону.

– Ове године дневница за бераче је 4.000 динара, уз ту дневницу имају обезбеђену храну из ресторана и смештај. Имају услове као што их имају и укућани. Ангажовати добре раднике није лако, зато смо већ сада кренули у потрагу. Откупна цена о којој се полемише ове године јесте око 300 динара по килограму, што јесте мање у односу на прошлу годину када је била 500 динара, али свакако идемо даље. Коло среће се окреће, рекао је за РИНУ Владе.

Прошлогодишњи његов род сав је продат, нема залиха на лагеру а добре приносе, упркос лошим временским условима очекује и ове сезоне.

– Родне гране на малинама нису биле велике, снег је нападао по листу и по гранчицама и то је био одличан изолатор од мраза. Очекујемо солидне приносе и добар квалитет малине, додао је Марковић.

У претходном периоду као велики проблем у српским малиногорјима наводи се старост садница, а из ресорног министасртва поручују свим малинарима да искористе субвенције државе и стари садни материјал земене новим, који доноси много већи род по хектару.

(Курир.рс/РИНА)

https://www.kurir.rs/vesti/biznis/4140974/oglas-za-posao-za-berace-malina-u-cacku

Srodni tekstovi

Оставите коментар