Недимовић у Тирани разговарао са купцима српског уља, брашна и шећера

Аутор: draganadpetrovic
235 посета

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић учествовао је у Тирани на састанку радне групе за ублажавање кризе у оквиру иницијативе Отворени Балкан и састао се са купцима брашна, уља и шећера из Албаније, саопштило је министарство.Како је наведено, разговор са купцима је одржан у циљу повећања извоза српских производа и пуног коришћења потенцијала Отвореног Балкана.

Управо, један од првих резултата Отвореног Балкана јесте укидање граница када је реч о размени прехрамбених производа између Србије, Северне Македоније и Албаније, наводе из министарства.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/nedimovic-na-sastanku-u-tirani-razgovor-sa-kupcima-odrzan-u-cilju-povecanja-izvoza/3bpmqd7

Илустрација: Извоз не сме да премаши прописаних 4.000 тона

Иначе, министарство пољопривреде позвало је данас уљаре да до 28. јула поднесу захтеве за одобрење извоза рафинисаног уља од семена сунцокрета из сопствене производње.

Позив се односи на фирме регистроване за производњу уља и масти ако су реализовале извоз најмање 95 процената одобрене количине уља из дозвола за мај месец. Укупна дозвољена количина за коју је расписан позив је 4.000 тона.Уљаре захтев за извозне дозволе подносе електронски, у слободној форми.

Министарство наводи да количина производа за који се подноси захтев не може бити већа од количине производа према стању залиха тог производа, а највише 4.000 тона.

Може бити и више захтева који у збиру не могу премашити то ограничење.

Комисија Министарства провериће захтеве за одобрење извоза, а уколико укупна количина за коју се захтева извоз премашује извозну квоту, пропорционално ће умањити захтеване количине.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/4900981/uljare-izvoz-kvote.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар