Недимовић на Сајму у Врању: Пчеларство је озбиљан бизнис

Аутор: draganadpetrovic
1,K посета

Потпуно неосновано пчеларство у Србији било је дуго година у запећку и сматрано је некаквом успутном активношћу, хобијем, али се испоставља да је реч о озбиљном послу и бизнису са озбиљним људима и то је тренутно један од најозбиљнијих организација која егзистира на простору Србије, изјавио је потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, на отварању четвртог Пчеларског сајма југоисточног Балкана и Другог међународног сајма лековитог, зачинског, украсног биља и пчелињих производа који се у суботу одржавају у Врању.

„Организатори сајма СПОС и град Врање урадили су добар посао, ово је сада једна респектабилна манифестација и имаће подршку од државе увек“, додао је Недимовић и прогласио сајмове отвореним.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић пожелео је добродошлицу гостима и пчеларима, рекавши да овогодишњи сајам има највише излагача и учесника.

https://youtu.be/iPc-_Qi7xQ0


„Овај сајам је за четири године постао препозантљив на туристичкој мапи Врања и Србије.Ми смо данас потписали уговор о пословној сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац и формирали иновативни фонд за подстицај пољопривреним произвођачима. Позивам све пољопривреднике да се пријаве када конкурс буде расписан“, рекао је Миленковић.

Илустрација: Министар Бранислав Недимовић дочекан домаћински у Врању

За сајам је најављено учешће 43 излагача опреме, 4 излагача пчеларске литературе и долазак 21 пчелара са пчелињим производима. Према овим параметрима то је досад највећи сајам у Врању „по броју излагача“.
На сајму лековитог, зачинског, украсног биља и пчелињих производа заступљено је више од 30 излагача.Током дана биће одржано неколико стручних предавања која се односе како на прикупљање и пласман меда и пчелињих производа, тако и на гајење лековитог и медоносног биља.

Илустрација: Гужва на штандовима на Сајму у Врању

Организатор сајма је Савез пчеларских организација Србије (СПОС), уз подршку Града Врања, ЈУ Спортски објекти и Туристичке организације града Врања, а у сарадњи са врањским Друштвом пчелара Матица.

Извор: https://www.vranjenews.rs/news/nedimovi%C4%87-na-otvaranju-p%C4%8Delarskog-sajma-respektabilna-manifestacija-fotovideo

Srodni tekstovi

Оставите коментар