Недимовић испунио обећање и решио проблем откупа парадајза у Лесковцу

Аутор: draganadpetrovic
649 посета

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас у Лесковцу да је државно предузеће Србијаводе одобрило пројекат водоснабдевања у вредности 18 милиона динара за села Турековац и Свирце, односно мост који Турековац повезује са Лесковцем.
„Чујем да постоји велико интересовање откуд министар пољопривреде три пута за шест месеци у Лесковцу, односно у Свирцу. Одобрили смо пре неколико дана пројекат водоснабдевања за села Свирце и Турековац и то ће држава да суфинансира са градом Лесковцем у износу од 18 милиона динара“, казао је Недимовић за агенцију Бета.

Други разлог његовог доласка је, како је рекао, изградња прелаза у селу Турековац, који је проблем за путну комуникацију и пољопривредне произвођаче, нарочито, кад дође време транспорта парадајза и осталих повртарских култура. Министар је најавио да ће данас имати састанак са произвођачима парадајза у селу Свирце којима ће понудити конкретно решење јер су у јулу ове године протествовали због ниске откупне цене.
„Дошао сам са готовим решењем, а то подразумева изградњу дистрибутивног центра за поврће који ће њима бити дат на управљање“, рекао је Недимовић.

Илустрација: Дистрибутивни центар обезбедиће сигуран пласман лексовачких повртара

Према његовим речима објекат ће бити у власништву државе и уступљен пољопривредним произвођачима на одређени период, где ће они моћи да обављају своје активности и на тај начин ће имати сигуран пласман у току наредне године.
„Разговараћу и са градоначелником да направимо тројни споразум између три локалне самоуправе – Власотинце, Лебане и Лесковац, како бисмо имали неку врсту међуопштинске сарадње“, рекао је Недимовић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да ће се тај објекат налазити у Зеленој зони, где ће бити направљена хладњача за складиштење вишка поврћа који ће ту „чекати“ одговарајућу цену.
Недимовић и Цветановић обишли су данас и мост на Јелашници који се урушио јануара ове године приликом поплаве у лесковачком крају.
„Мислим да то можемо да решимо преко Србијавода, то је ипак велика инвестиција, 24 милиона динара, али још нисмо завршили све разговоре“, казао је градоначелник Лесковца.

Извор: https://www.b92.net/lokal/leskovac/ekonomija-otkud-ministar-poljoprivrede-tri-puta-za-sest-meseci-u-leskovcu-1939758

Srodni tekstovi

Оставите коментар