Недимовић издоминирао, нема ко да му изађе на црту (ФОТО+ВИДЕО)

Аутор: draganadpetrovic
566 посета

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић издоминирао је у емисији „Реч на реч“ где се дебатовало о цени хране. Нико није могао да му стане на црту, а аргументима је више пута поклопио саговорнике. Чак ни провокације Саше Шућуровић из Лиге социјалдемократа Војводине нису прошле, јер је министар снагом аргумената побио сваки његов покушај да стање у српском аграру представи горе него што истински јесте. Али кренимо редом.
Док се грађани жале да је храна поскупела, пољопривредници одговарају да се ни њима не исплати рад када плате све трошкове које имају. Може ли држава да уведе ред и како – дебатовало се у емисији „Реч на реч“ РТС. Потрошачи ће морати да се навикну на више цене хране будући да потражња расте, број становника на планети се увећава, а то не прати производња, то је поручио Мигел Патрисио, генерални директор компаније „Крафт Хајнц“, која је један од највећих светских произвођача хране.Више цене су свакодневна тема и у Србији, али колико од њих користи имају непосредни произвођачи хране, пољопривредници?

Илустрација: Дебата у струдију/ Фото: Printsreen РТС

Може ли се тржиште уредити новим Законом о уређењу тржишта пољопривредних производа који предлаже Влада? Треба ли мењати систем субвенција или барем вратити субвенције за гориво на прошлогодишњи ниво?

О томе су у дебати „Реч на реч“ расправљали Милан Стаматовић из Здраве Србије, Саша Шућуровић из Лиге социјалдемократа Војводине, Снежана Петровић из Партије уједињених пензионера Србије, Бранислав Недимовић из Српске напредне странке. А, ево како је било у емисији „Реч на реч“.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/4602359/debata-rec-na-rec-poljoprivreda-skupa-hrana.html

ВИДЕО: Youtube канал РТС

Srodni tekstovi

Оставите коментар