Недимовић аргументима патосирао Булатовића: Цифре о извозу све говоре

Аутор: draganadpetrovic
421 посета

Бранислав Недимовић испред листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ и Дејан Булатовић са листе „Мариника Тепић – уједињени за победу Србије“ изнели су за РТС ставове о томе какво место заузима пољопривреда у предизборним програмима тих изборних листа.У сучељавању Недимовић је однео победу и снагом аргумената патосирао Булатовића који је као део програма изнео потпуно нереалне ставове јасно стављајући до знања да нема појма како пољопривреда у Србији данас функционише.

Недимовић је у емисији РТС-а показао паковање од литар млека, које је јутрос купио за 79 динара. Рекао је да за њега произвођачи добијају премију од десет динара.

„Десет милијарди динара плаћа ова држава годишње, субвенционише цену млека како би пољопривредни произвођачи, сточари могли да живе боље“, истакао је он.

Указао је да је данас премија на млеко у односу на период пре 2012. године већа десет пута када је она била један динар.

Булатовић је подсетио на оромно поскупљење вештачког ђубрива, али је „заборавио“ да помене да је до несташица, а самим тим и до скока цена, дошло на глобалном ниоу након избијања сукоба између Русије и Украјине које, иначе, важе за највеће произвођаче вештачког ђубтива на свету. Намерно је заборавио и да споемен да је министарство пољопривреде на чијем је челу Недимовић већ набавило огромне количине ђубрива за пролећну сетву и да већ размишља и о јесењој сетви па се преговара око увоза овог ђубрива из Узбекистана.

Недимовић је нагласио да је сада извоз пет милијарди долара а да је онда, када су на власти били, како је рекао, Булатовићеви шефови с листе „Маринике Тепић“ био 2,2 милијарде.

„Не извозимо пољопривредни ваздух, већ прехрамбене производе. И у ковиду смо показали да смо лидери у храни и сад то показујемо“, нагласио је Недимовић.

Поручио је да је Србија земља хране, има довољно пшенице, кукуруза и у силосима и у робним резервама, има довољно уља, брашна и имаће и да подели са комшијама, обезбеђено је и ђубриво.

Илустрација: Недимовић разбуцао Булатовића као дете звечку снагом аргумената/ ФОТО: Printsreen РТС

Извор: РТС

Srodni tekstovi

Оставите коментар