Недимовић апеловао на људе да не праве залихе и не подижу панику

Аутор: draganadpetrovic
417 посета

Људи, нема разлога за панику, имамо хране, поручио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић гостујући у јутарњем програму Курир ТВ „Редакција“.

Од 1. јануара до краја маја, захваљући иницијативи Отворени Балкан, за 13 одсто повећан је број камиона који су саобраћали између Србије, Албаније и Северне Македоније. Границе између земаља Отвореног Балкана су укинуте.

Једна од најважнијих тема састанка на Охриду била је храна, односно њен транспорт између земаља Отвореног Балкана. Храна која долази у Србију из Албаније третира се као да је пореклом из Србије и обрнуто, тако да се признају сви сертификати. Када смо заједно, онда смо много, много јачи. Србија има највише хране, брашно уље шећер, свега тога имамо – поручио је председник Вучић из Охрида.

Илустрација: Шећера имамо више него довољно нема потребе за залихама

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић, сматра да нема разлога за панику и да је Србија осигурана храном.
– Нема места за панику, мада је битно да сви имамо представу о томе где се налазимо и у каквом свету живимо. Србија има два и по пута више пшенице него што је потребно за њене потребе. Када је реч о сточној храни односно кукурузу, имамо нешто више од два пута више него што је потребно. Уља чак три пута више произведемо него што можемо сами да поједемо. Мада у последњих 15 дана помислим колико купујемо уља да га можда не пијемо. За 4 дана једна од наше две највеће фабрике уља је испоручила милион боца сама у рафове. Пошто нема извоза, они не би у нормалним условима требало да испоруче више од 300-400 хиљада боца – рекао је министар пољопривреде.
Потом је навео да чак и поједини произвођачи знају да основних животних намирница има напретек.

– Причао сам са једним произвођачем шећерне репе за прераду. Он је тада рекао „ја не разумем ништа, ми имамо шећера да се посипамо по глави њиме“ – рекао је министар пољопривреде.

Извор: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3949955/mozemo-secer-po-glavi-da-prosipamo-koliko-ga-imamo

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

1 коментар

Nele 10. јун 2022. - 09:51

Neznam sta je neko skrivio pa da bude ministar i to najvaznijeg resora drzave a da pritom ni dve nacrtane ovce tesko da sacuva , pa ocito to je i razlog , izadi bre u neku lokalnu prodavnicu i vidi ima li secera i ulja dokad blebetanje o nekakvim nenormalnim pazarima , pa sedi i napisi sta se desava , al ocito svi kopirate AV, najvaznije da stavite naocari odjednom ste svi coravi fuj..

Одговори

Оставите коментар