Најсвежији ценовник воћа и поврћа у Србији и Хрватској

Аутор: Gdjakovic
383 посета

Настављен је тренд добре понуде брескве, нектарине и шљиве, док је нешто слабија била понуда малине, боровнице, купине и јужног воћа на кванташу у Београду. Боља је понуда и сортимент грожђа. Сорта Кардинал је претежно из Црне Горе, а има га и из Македоније. Слаба понуда јабуке и крушке.

У погледу цена раст је евидентиран код банане, боровнице, кајсије, нектарине и поморанџе. Јефтинији су, у односу на предодни период, били грожђе бело остало, грожђе Кардинал, грожђе црно остало. Евидентиран је широк спектар повртарских култура на продајним пунктовима кванташа у Београду протекле седмице.

Поскупела сојина и сунцокретова сачма, јефтинији кукуруз и пшеница а на светским тржиштима све цене у паду сем уљане репице

Настављен је тренд нешто слабије продаје првенствено због сезоне годишњих одмора. Јефтинији су у односу на предходни период били броколи, љута паприка, патлиџан и тиквице. За разлику од њих скупљи су били боранија (жута и шарена), кељ, краставац салатар, купус, паприка бабура, парадајз, пасуљ тетовац, пашканат, першун коренаш, спанаћ и тиквица. Смањена је и понуда малине, кајсије, боровнице, брескве и нектарине на зеленој пијаци Скадарлија у Београду. Забележен је раст цена брескве, кајсије и нектарине.

Скок цена: Телад догурала на 820 динара, јагњад 380 а прасад су негде скупља негде јефтинија следи комлетан извештај за Србију

Још увек добра понуда брескве, нектарине и шљиве, а све боља понуда грожђа на пијачним тезгама извода нижа. Добра понуда сезонског поврћа домаће производње на пијацним тезгама у Београду. Раст цена на пијаци Скадарлија забележен је код цвекле, краставца салатара, пасуља, шаргарепе и тиквица. Репортери СТИПС из Лесковца забележили су протекле седмице пад цена грожђа, шљиве, купуса и патлиџана, раст цена бораније, лубенице, парадајза, першуна лишћара и тиквице и краставца салатара. Цене осталих производа су на нивоу прошлонедељних. На зеленој пијаци у Врању је увек добра понуда брескве, нектарине, шљиве, док је сабија била понуда купине И јужног воћа. Скупљи су били поморанџа, боранија жура и парадајз, а јефтинији банана, лубеница и шаргарепа. Сасвим солидна била је понуда воћа и поврћа на пијачним тезгама у Смедереву. Купаца је било мало мање због годишњих одмора, па је и продаја била слаба. Евидентиран је раст цена кајсије, лешника, белог лука и црног лука, шаргарепе и белог пасуља градиштанца. Пад је забелеђен код грожђа белог осталог, појединих сорти јабуке, крушке, ораха, нектарине, блитве, диње, краставца салатара и тиквице.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар