Најбоље из Србије на Сајму у Дубаију

Аутор: draganadpetrovic
386 посета

„ПОЉОПРИВРЕДА и прехрана“, тематски је наступ наше привреде на осмој недељи светске изложбе Експо 2020 у Дубаију, од 12. до 20. фебруара. Наступиће више од 270 привредника из око 140 компанија из Србије.
Биће представљене иновације у пољопривреди, повезивању са партнерима, упознавању искустава и трендова у пољопривредној производњи и преради хране.

Према речима Александра Богуновића, секретара Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије, највећи број привредника из Србије је из области прераде воћа и поврћа, кондиторске индустрије, производње вина и примарне пољопривредне производње. Очекују се важни пословни сусрети са привредницима из Словеније, Пољске, Малте, Либана, Литваније, Мексика, Аустралије, Малезије, Египта, као и многих других држава.

Илустрација: Највећи број произвођача из области воћа и поврћа

Посебан догађај биће представљање наших винарија и дестилерија дистрибутерским ланцима који заступају тржиште читавог Блиског истока. Привредна делегација Србије посетиће и Gulfud сајам прехрамбене индустрије који окупља представнике индустрије хране из целог света.

  • Србија на Експоу 15. фебруара обележава Дан државности. Целодневни програм прославе Дана државности, биће одржан на више локација, а пратиће га бројни културни И бизнис програми, који имају за циљ да представе Србију као земљу креативних стваралаца и снажну инвестициону дестинацију – кажу из ПКС.
  • „Serbia Country Business Briefing“ представиће најважније сегменте српске привреде у којима постоји велики потенцијал за привлачење нових инвестиција и реализацију нових пројеката, а то су прехрамбена индустрија и савремене технологије.
  • Извор: https://www.novosti.rs/vesti/ekonomija/1084469/srpska-hrana-izlozbi-dubaiju-nastupice-vise-270-privrdnika-oko-140-kompanija-srbije

Srodni tekstovi

Оставите коментар