Министар Синиша Мали: Српска пољопривреда је јака, грађани да не брину

Аутор: draganadpetrovic
323 посета

БЕОГРАД, 28. марта (Тањуг) – Српска пољопривреда је јака, изјавио је синоћ министар финансија Синиша Мали и поручио да грађани Србије, када је храна у питању, не треба да брину.
Он је изразио наду да сукоб у Украјини неће дуго трајати и истакао да Србија има 800.000 тона пшенице у складиштима, а да је тек посејано 620.000 хектара.
„Кукуруза милион тона имамо у складушта, уља такође. Што се Србије тиче наши грађани када је храна у питању не треба да брину, када је гориво у питању, набављамо га, имаћемо довољно, сва складишта ћемо попунити и већ их попуњавамо“, поручио је Мали.
Он је рекао да је држава показала да грађани могу да се на њу ослоне у време кризе.

Илустрација: Милион тона кукуруза само у складишту/ ФОТО: Pixabay

Мали је истакао да грађани Србије не морају да брину и да су цене основних намирница – замрзнуте.
„Имамо свега довољно“, рекао је Мали.
Говорећи о томе колико се свет променио од када је почео рат у Украјини, Мали је рекао да је цена хране порасла, а да и даље постоји корона вирус.
„Имате и даље високу инфлацију која влада највише у Америци. Никада већу кризу у свету нисте имали, ево већ две године. И погледајте једну малу Србију. У осталим земљама нема уља, нема брашна, нема хлеба. У Аустрији продају хлеб у конзервама, у Италији осам евра је хлеб, то је 1000 динара. И погледаје ситуацију у једној малој Србији, ми опет као држава, преузимамо највећи терет ове кризе, показујемо одговорност, у нашој земљи замрзли смо цене основних животних намирница. Апсолутно имамо свега, грађани не морају да брину“, казао је Мали.

Извор: ТАЊУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар