Малинар прекинуо штрајк глађу, ево шта су се договорили!

Аутор: Gdjakovic
817 посета

Малинар Никола Радовановић из Доњих Вратара у Жупи прекинуо је штрајк глађу, у који је ступио пре четири дана испред хладњаче у Лепенцу. Како каже, добио је обећања из Министарства пољопривреде да ће власнику хладњаче `Горње Поље` у Лепенцу по хитном поступку бити одобрен кредит како би намирио дуг.
Како је Никола Радовановић рекао, власнику хладњаче „Горње Поље“ у Лепенцу по хитном поступку, до четвртка, биће одобрен кредит како би намирио дуг од 8.671.756 динара који има за неисплаћени прошлогодишњи род малине и купине према пољопривредницима од којих је Радовановић откупио и предао 62 тоне воћа. Радовановић је након што је од овлашћеног лица испред хладњаче добио писмене гаранције да ће сва средства након одобравања кредита бити одмах и пребачена на рачуне 45 коопераната, око 15 сати замрзао штрајк глађу, речено је РТС-у. У случају неиспуњења обавеза, како је изјавио, штрајк ће наставити наредног петка.  Извор: РТС

Фото: РТС

Посећамо, Никола Радовановић, произвођач малина и купина из александровачког села Доње Вратаре, у уторак је започео штрајк глађу испред хладњаче „Горње поље“ у селу Лепенац, општина Брус, због неисплаћених пољопривредних производа предатих хладњачару прошле године. Овај домаћин је ћ из Доњег Вратара има 32 године, ожењен је и има два малолетна детета.

„Хладњача ‘Горње поље доо’ у Лепенцу ми дугује милион и по динара за испоручене количине малина и купина, превоз и откуп 2022. године.

Радовановић додаје да „својим потезом не прави штету никоме, достојанствено штрајкује глађу“ и додаје да су „данас (среда) били новинари из Александровца, Бруса и Крушевца, али да нико није објавио ни реч о његовом штрајку.

Стручњак објашњава у чему је проблем и зашто шљиве и брескве нису отровне

Srodni tekstovi

Оставите коментар