Ко ће добити нови трактор на конкурсу Министарства пољопривреде? Стигла одлична вест!

Аутор: Gdjakovic
1,1K посета

Гостујући на ТВ Прва министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да се приводи крају процедура за меру популарно названу 50:40:10. Он је наговестио да ће финална листа кандидата бити завршена и објављена наредне недеље након разматрања жалби. Оно што је важно, то је да је министар рекао да ће око 750 газдинстава по овом конкурсу набавити нови трактор.

Говоривши о ценама он је рекао да је министар пољопривреде и мора бранити интересе пољопривредника и најпре жели да су они задовољни. „Највише имамо проблема у сточарству јер су инпути поскупели. Данас је Влада Србије донела и званичну одлуку за повећање премије за млеко са 7 на 10 динара, а то ће нас коштати 25 милиона евра“. Говоривши о ценама меса живе ваге рекао је да су цене добре и чак да му није било добро када је видео цену пилетине у радњама“.

Никада не могу сви бити задовољни, ако су скупе житарице нису задовољни сточари, ако је цена жита ниска нису задовољни ратари. Ако је скупо жито и жива вага стоке онда је скупо месо. То је тако и треба рећи истину и гледати са сви могу да зараде од свог рада.

Од пет највише извезених роба из Србије са храном је повезано четири рекао је Недимовић. „Није случајно да ћемо извозити преко 4 милијарде долара или 5. То ће стално ићи на више“ он је рекао да храна у свету више неће ићи у правцу појефтињења.

Недимовић се осврнуо и на ситуацију са стоком на Сувој планини „Водимо рачуна о сваком селу и о сваком сегменуту. Живот их демантује“ (оне који објављују нетачне информације са терена).

Раније је саопштено да Министарство пољопривреде ради на обезбеђивању довољних количина воде на Сувој планини и само у току јучерашњег дана отпремљено је 6 цистерни са водом.

Ову акцију Министарства пољопривреде похвалила је и Јелена Крлеуша која се обратила својим пратиоцима на друштвеним мрежама!

Srodni tekstovi

Оставите коментар