Конкурс за финансирање удружења у области пољопривреде

Аутор: draganadpetrovic
450 посета

ПРОКУПЉЕ, 21. фебруара (Тањуг) – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије расписало је Јавни конкурс за финансирање-суфинансирање пројеката удружења у области пољопривреде и руралног развоја за 2022. годину, који ће трајати до 28. фебруара.
Циљ је унапређење квалитета и промоција живота у руралним подручјима, а одабрани пројекти биће финансирани са највише милион динара у бруто износу по пројекту, објављено је на сајту града Прокупља.

Илустрација: Циљ је унапређење услова живота у руралним срединама

Право да се јаве на конкурс имају удружења основана ради остваривања општих циљева у области пољопривреде и руралног развоја, уписана у регистар Агенције за привредне регистре.
Приоритет у финансирању-суфинансирању имају области везане за стабилизацију дохотка запослених у пољопривреди, ефикасно управљање земљиштем, унапређење стања физичких ресурса, као и система трансфера знања и развој људских потенцијала.
Такође, предност има и заштита животне средине у области пољопривреде, испитивање тржишта и пласмана, унапређење квалитета и безбедности производа, те стања у области заштите животиња и друго.
Одабрани пројекти биће финансирани са највише милион динара у бруто износу по пројекту, а конкурс је отворен до 28. фебруара.

Извор: ТАЊУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар