КОНКУРС за све пољопривреднике – прерађиваче и произвођаче домаћих специјалитета

Аутор: Gdjakovic
781 посета

Бројне су новине у нашој пољопривреди, а самим тим и пољопривредници другачије раде него некада. Од дигитализације поља до дигитализације машина, нове технологије су заступљене свуда. Међутим,  технологије се мењају а укуси памте. Једна лепа акција управо на тему укуса је почела.

Укуси мога краја су велика прича која се састоји од много малих. А свака од тих малих прича је заправо велика прича. На мапи Укуси мога краја има разних укуса, прелепих крајева, јединствених рецепата и невероватних људи. Свако од њих је уникат, али постоји нешто што им је свима заједничко: страст према ономе што раде и љубав према свом крају.

То су мајстори заната који су успели да оно најбоље из свог краја преточе у укусе о којима се прича. Све оно изрециво и неизрециво, сва љубав и сав труд, све лепоте и све мале тајне, све то стаје у оно што они створе и што се нађе на трпезама широм Србије. Онда се те приче доживе кроз укусе, деле са најмилијима и шире се даље, као добра вест. Тако прича Укуси мога краја стално расте.

Одавно је познато да пољопривредни производ више вреди ако се и преради. Наши домаћини се све чешће одлучују управо за овакве подухвате, држава то субвенцијама подржава а привреда односно трговина и награђује.

ОД ЊИВЕ ДО ТРПЕЗЕ

Ако производите сир, трајне кобасице, брашно млевено на камену, воћна вина, сушено воће и поврће или неки други готов производ ево прилике да афирмишете своју производњу али и зарадите.

Свако ко се у Укусима мога краја препознаје, ко прави домаћу храну, ко воли свој крај и ко уме да прича кроз укусе – добродошао је да се упише на мапу најбољих укуса Србије!

Ово је позив да се пријавите на КОНКУРС Укуси мога краја код трговаца ИДЕА, РОДА и МЕРКАТОР који су отворили своје полице за нове произвођаче. Невероватних 330 објеката могу бити место продаје баш ваших производа!

www.ukusimogakraja.rs

Srodni tekstovi

Оставите коментар