Коначна ранг листа за конкурс Светске банке

Аутор: draganadpetrovic
930 посета

Минстарство пољопривреде објавило је коначну ранг листу подносилаца пријава на први јавни позив у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду – такозваног програма Светске банке 50:40:10. Овај јавни позив трајао је од 5. маја до 4. јуна 2021. а односио се на пројекте везане за примарну пољопривредну производњу у области производње воћа, поврћа, грожђа и цвећа, наводи Агросмарт.

Подсетимо, 19. августа изашла је ранг листа захтева за одобравање пројекта у оквиру овог јавног позива на коју су подносиоци захтева имали право приговора а скоро два месеца касније објављена је и коначна листа и на њу се више не може жалити. Коначну листу можете преузети овде: konacna-rang-lista-scap-prvi-javni-poziv

На ранг листи било је 2.316 подносилаца захтева за одобрење пројеката, а сада, на коначној листи их је 2.222. Пројектном тиму, односно Управи за аграрна плаћања стигао је јако велики број жалби по овом конкурсу. Систем бодовања био је комплексан па су многи пољопривредници који су конкурисали сматрали да су оштећени.

Илустрација: Из архиве Агробизнис магазина

За спровођење Првог јавног позива у 2021.години, опредељено је било 700.000.000 динара. Укупна вредност инвестиција појединачно износи у динарској противредности од 20.000 до 50.000 евра, тј. минимални износ бесповратних средстава је од 10.000 до 25.000 евра.

Следи потписивање решења о одобрењу права на коришћење бесповратних средстава, тако што ће се ићи редом, док се износ утврђен овим јавним позивом не потроши. Министар Бранислав Недимовић изјавио је пре пар дана да ће по овом конкурсу бити додељено 700 трактора.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији пружа могућност да се добије повраћај од 50 одсто укупне вредности инвестиције (са ПДВ-ом), док је 40 одсто кредит пословне банке, а 10 одсто сопствено учешће.

Подсетимо, за јул ове године био је најављен исти такав позив за сточаре али још увек није расписан.

Више детаља можете погледати на следећем линку: http://uap.gov.rs/konacna-rang-lista/

Извор: https://domacinskakuca.rs/2021/10/12/konkursi-i-programi/konacna-rang-lista-za-konkurs-svetske-banke/

Srodni tekstovi

Оставите коментар