Комерцијална банка исплатила први субвенционисани агро кредит у овој години

Аутор: Gdjakovic
246 посета

Београд, 02. фебруар 2022 – Комерцијална банка, чланица НЛБ Групе, исплатила је јуче први агро кредит из овогодишњег програма субвенција Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Кредит је одобрен клијенту из Доње Трешњевице за финансирање вештачког ђубрива у износу од 960.000 динара, роком отплате од 36 месеци и номиналном каматном стопом од нула одсто.
Банка је, као један од лидера у реализацији ове врсте пласмана, позвала и све друге пољопривреднике да искористе овогодишњи програм и поднесу захтев за субвенционисане кредите намењене набавци пољопривредне механизације и опреме, репроматеријала, као и биљној и сточарској производњи, а од ове године и бескаматној набавци минералног ђубрива.
Субвенционисани агро кредити одобравају се у износу до шест милиона динара за физичка лица или предузетнике, односно до 18 милиона динара за правна лица, уз фиксну каматну стопу и рок отплате до 60 месеци, у зависности од намене.
Циљ им је да подстакну инвестициона улагања у развој сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, као и да кроз посебне погодности додатно подстакну газдинства на подручјима са отежаним условима рада, особе до 40 година старости, као и жене, носиоце пољопривредних газдинстава.
Само у прошлој години чланице НЛБ Групе у Србији НЛБ Банка и Комерцијална банка су у оквиру програма одобриле скоро 2.000 кредита у износу већем од 3.5 милијарди динара што је готово половина укупног исплаћеног износа субвенционисаних кредита у 2021. години.

Srodni tekstovi

Оставите коментар